Hírek

2012.06.28. 15:41

Fiatalos ötletek a testületi ülésen

Szentgotthárd - Részben a fiataloké volt a főszerep a városi képviselőtestület legutóbbi ülésén. A diákok verssel, később három városfejlesztési ötlettel is előálltak.

Kiss Tamás

A testület szerdai ülésén némi kulturális betéttel hangolhatták magukat a munkára a megjelentek: Sömenek Dóra nyolcadikos diák szavalta el saját - az Én városom kötetben megjelent - versét. A folytatásban Huszár Gábor polgármester arra kérte a szentgotthárdiakat, hogy a már zajló gátépítési munkák ideje alatt ne tartózkodjanak az érintett területen, ezzel ugyanis komoly veszélynek teszik ki magukat.

A folytatásban képviselői felvetésre kiderült, hogy más településekkel ellentétben Szentgotthárd a város a magas adóerőssége miatt nem kap állami támogatást. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a "helyzet rózsás", a kötelezettségvállalások magas szintje ugyanis (finoman szólva) leszűkíti a város pénzügyi mozgásterét. Az ülésen ugyancsak kiderült, hogy speciális módszerrel vizsgálják meg a város kijelölt fáit, majd a testület több - például az idősügyi tanács tevékenységéről, az oktatási intézmények működéséről szóló - előterjesztést is elfogadott.

Az ülés érdekességeként a fiatalok számára kiírt városépítő pályázat legjobb projektjei is bemutatkoztak. Mukics Ivett és Kardos Laura arra dolgoztak ki tervet, hogy miként is lehetne újjáéleszteni a strandot, s arra biztatták a képviselőket, hogy a város alkalmasint pályázati források felhasználásval szerezze be a szükséges vízforgatót. A diákok felajánlották, hogy a strand felújításához kétkezi munkával járulnak hozzá. A képviselők azzal egyetértettek, hogy a jelen helyzet változásért kiált, abban viszont már megoszlottak a vélemények, hogy milyen (strandi vagy más) funkciót kaphatna a terület. A másik két pályaművel kapcsolatban viszont nem volt vita. A rábakethelyi játszó- és közösségi tér - Nagy Ottó és Dancsecs Ábel által szorgalmazott - felújítását, s ugyanígy a kutya-társaság Tamaskó Marcell által tolmácsolt ötletét is mindenki támogatta. Utóbbi csoport a kutyák képzése mellett azt is a zászlójára tűzte, hogy a gazdákat bevezeti a szabályos ebtartás rejtelmeibe, s a képviselők ígérete szerint céljaik megvalósításához földterületet kapnak a várostól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!