Hírek

2012.06.08. 06:30

Ikreket vár Ikervár!

Szélnap, Don Ouijote kerékpárverseny, ikertalálkozó, ómagyar hagyományok, eltérő kultúrák randevúja a XXII. Ikervári Napokon.

Sámel József

Nem esünk túlzásokba, ha azt állítjuk, hogy programok kavalkádjára számíthatnak mindazok, akik június 30-án és július 1-én Ikervárra látogatnak. Az elmúlt évi Nemzetközi Szélnap sikere ismétlést kívánt és vélhetően hagyományt teremt a megújuló energiákat hasznosító Ikerváron. A június 30-i szélnapon a Don Quijote kerékpárverseny győztese az lesz, aki a legrövidebb idő alatt megbirkózik az ikervári szélkerekekkel. E napon várják a településre a vas megyei ikreket is.  Kézműves foglalkozások, sétakocsikázás, fotóverseny, makett építés, tájgyaloglás, jurta építés, íjászat várja a programokon résztvevőket.  A forgószínpad szereplői lesznek Sárvári Íjászok, a Castrum Gemini Énekegyüttes és a Tarisznyások Együttes természetesen a Széltarisznya című műsorukkal.  Vasárnap délután egy órakor nyit a Múlt-kor hagyományőrző udvar, ahol ómagyar hagyományokat ápolhatnak a siófoki Csodaszarvas Népe hagyományőrzőkkel. Kézműves kirakodóvásár mellett kedvükre csemegézhetnek a forgatag résztvev
ői a kulturális kínálatból is. Mutyizni csábít kicsiket és nagyokat Mutyi a bohóc. A zalaegerszegi Énekmondók Pannon énekei, a Big Maus Band operettjei, a helyi Minidance és Tricolourse moderntánca, az ovisok Gyerekszája, nyugdíjas színjátszók Semmi gond-ja az IronCATS rockaubillyje, Laslie Night Band country muzsikája valóban az eltérő kultúrák randevúja lesz Ikerváron. Este nyolckor Fluor mutatja be régi és legújabb dalait, majd megerősödve a két nap kulturális csemegéitől a Karaoke party már a publikum ki mit tud-jává nemesedik.  A vasi ikrek jelentkezését június 20-ig várják a szervezők. A programok információi és a jelentkezési lapok a www.ikervariamk.hu honlapon megtalálhatók.

Címkék#Ikervár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!