Hírek

2012.06.04. 17:01

Kitáncolták a májusfát Körmenden

Körmend - Kivirágzott holtában is a színpad fája a körmendi színházteremben a szombati, sorrendben 18. Lajtha László Koreográfiai Versenyen a bemutatkozó táncosok lába nyomán.

Korbacsics Gergő

Hagyomány lett az a táncünnep, jelesül a májusfa-kitáncolás, melynek keretében három versenybemutatót tartottak, amit az esti gálaműsor követett.

Bebes István polgármester köszöntötte a generációkon átívelő táncos nemzedéket, mondván: tradícióvá vált a színvonalas és tartalmas rendezvény, melyet a házigazda Béri Balogh Ádám Táncegyüttes alapított, a hagyomány a következő években is folytatódik.

A kitáncolt fáról gyermekek raja zsákmányolt egy darabka szalagot emlékeztetőül, hogy ez a nap a hagyomány tiszteletéről, éltetéséről szólt. Erről azok az táncegyüttesek is gondoskodnak, amelyek önkéntesen vállalják a heti rendszeres próbákat, mivel a táncoslét életmódjukká vált. Végül 14 együttes 400 táncosával mutattak be 16 koreográfiát mintegy 5 órányi színes műsoridővel kötve le a lelkes nézősereget.

A Nyugat-Magyarországi Néptáncszövetséget a szervezésben a város és az NKA támogatta. A végén a zsűri díjazta a legjobbakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!