Hírek

2012.06.01. 08:04

Önkéntesek építenek pergolát, és felújítják a tábor fajátékait

Narda - Adományokból önkéntesek újítják fel az egyházmegyei karitász nardai gyermektáborát. Itt 2007 óta táborozhatnak nyaranta gyerekek.

Némethy Mária

Hamarosan véget ér a tanév, s június 18-ától újra várja az általános iskolás diákokat Nardán az egyházmegyei karitász nyári tábora.

– Egy megújult tábor. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász alapítványi kuratóriuma januárban döntött arról, hogy a nyári táborhelyet felújítjuk – mondja Tuczainé Régvári Marietta, a karitász igazgatója. Támogatást kaptak a gyáriparosok, a kereskedelmi és iparkamara, a vállalkozók, valamint az ipari szövetkezetek és vállalkozások megyei szervezeteitŐl. Egymillió forintot adott rá a Katolikus Karitász, egy-egy milliót a karitászos alapítvány kuratóriumának két tagja, Brumbauer József és Németh József felajánlásból kaptak még 250 ezer forint értékû festéket is.

– Ehhez jön még az a sok önkéntes munka, amit Rácz Elemér vezetésével végeznek Nardán annak a szombathelyi cégnek az alkalmazottai, amelyik 80 megváltozott munkaképességŰ embert foglalkoztat – hallom Tuczainé Régvári Mariettától.

A homokozó fölé pergolát építenek, felújítják a fajátékokat és a régi plébániai épületnek egy olyan helyiségét, amelyhez eddig nem lehetett nyúlni, mert annyira vizes volt.

– Mindennek köszönhetŐen már nem hat hétig, hanem nyolc hétig tudjuk fogadni ezen a nyáron a gyerekeket, s a felajánlásokból támogatást tudunk nyújtani munkanélküli, egyedülálló szülŐknek – közölte Tuczainé Régvári Marietta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!