Hírek

2012.06.26. 18:09

Szivárványos lett az iskola

Répcelak - A gyerekek vidámsága, az intézmény világának sokszínűsége jelenik meg a Móra iskola falain. A külsőleg frissen felújított épületet rendhagyó tanévzárón avatták fel.

Simon Erzsébet

Olyan szép lett az iskola, mint a szivárvány - lelkendezett nemrég egy kisdiák az igazgatónőnek. Szoporyné Szabó Piroska szerint ennél kifejezőbben nem is lehetne elmondani, hogy mi volt a legszembetűnőbb és a legörömtelibb változás a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a 2011-2012-es tanévben.

Részletezve pedig arról van szó, hogy új vakolatköntöst kapott az iskola három épületszárnya, amelyek különböző évtizedekben épültek a múlt század második felében. Az eddigi megszürkült, lehangoló külső helyett a gyerekek vidámsága, az iskola világának sokszínűsége jelenik meg kívülről is a falakon. A több, mint háromszáz tanulónak, a  félszáz dolgozónak még a hangulata is más lett attól, hogy "megfiatalodott" a tudás répcelaki háza, véli az igazgatónő. 

De nemcsak az új tónus miatt örülnek: a folyosókon és egyes termekben a korszerűtlen nyílászárókat is praktikus hőszigeteltekre cserélhették. Az energetikai korszerűsítést és az épületfelújítást pályázati forrás segítette. No meg az önkormányzat: az elnyert 21 millió forintos támogatást a városvezetők csaknem ugyanekkora saját erővel megfejelték. Az önkormányzat a jövőben sem hagyja magára az intézményt, ezt a Vas Népe répcelaki fórumán is nyomatékosították a közelmúltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!