Hírek

2012.07.24. 18:24

A Viktória FC U17-es gárdája tornát nyert Észtországban

Tallin - Sikeresen szerepeltek a nemzetközi észtországi tornán a Viktória FC utánpótláscsapatai. Az U17-esek első, az U15-ösök második helyen végeztek.

Horváth Erika

Mintegy 120 csapat vett részt a Tallin Kupa nemzetközi labdarúgó tornán  az U17-es és U15-ös lányoknál öt-öt együttes vívott körmérkőzést. Mindkét korosztályban ott volt a Barczi Péter edző által irányított Viktória FC is.
Az idősebbeknek észt csapatok voltak az ellenfelei. Az első meccsen 2-1-re alulmaradt az FC Ajax Tallinnal szemben a szombathelyi gárda, ám ezt a kisiklást a továbbiakban magabiztos győzelmekkel feledtetni tudta. A JK Nomme Kaljut 4-0-ra, a Tartut 6-0-ra, a Viru Nigula SK-t 4-0-ra verte. A döntőben újra a Tallin gárdájával találkozott, s revánsot véve, 3-0-s győzelemmel tornagyőztes lett. A mezőny legjobbjának Csidei Klaudiát  választották.


Az U15-ös korosztály mérkőzései végig kiélezett küzdelmet hoztak, szinte minden találkozón egy gól döntött. A körmérkőzés során a Viktória a finn FC Raumát 2-1-re, az FC Ajax Tallint 1-0-ra verte, a fehérorosz FK Minszktől 1-0-ra kikapott, az észt FC Levadiát viszont 3-0-ra legyőzte. Az első két helyezett, a Minszk és a Viktória vívhatta a döntőt. A vasiak kompenzálni tudták sérültjeik hiányát, de a nyíltsisakos küzdelemben egy szerencsétlen körülmények között kapott góllal 1-0-ra ismét alulmaradtak, s a második helyen zártak. A csapat legjobbja a kapus Bogdányi Evelin lett.

 A Viktória FC utánpótláscsapatai augusztus 6-án kezdik meg a felkészülést  - soraikba várnak még 1998-99-ben született lányokat. Hogy hol tartanak a régebb óta futballozók? A 2011/2012-es országos leány U17-es bajnokságot a Ferencváros, az MTK, az Astra és a Győri ETO mögött az ötödik helyen zárta a Viktória, 20 mérkőzéséből 12-t nyert meg, egy kivétellel a nála gyengébbek ellen. A csapat gólkirálya a bajnokságban 9 gólig jutó Tóth Zsaklin lett, Gulner Dalma nyolcgólos volt. Soós Adrienn  bemutatkozhatott az U19-es válogatottban, Csidei Klaudia, Horváth Teodóra, Tóth Zsaklin, Egyed Barbara és Krepli Laura az U17-es válogatott bővebb keretébe kapott meghívót.
Az U15-ös csapat a fiú megyei U13-as bajnokságban vitézkedik. A fejlődést jelzi, hogy az idén rúgták a legtöbb, és kapták a legkevesebb gólt a viktóriás lányok. A csapat egy része az U17-es bajnokságban is játszott. A legtöbb gólt Magyarics Zoé (8) és Malomsoki Cintia (6) szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!