Hírek

2012.07.30. 16:32

Kitisztítják az árkot Alsóújlakon

Alsóújlak - Múlt pénteken olvasói észrevétel alapján írtunk arról, hogy a községben eső után nem folyik le a víz az útról.

Tersztyánszky Krisztina

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az alábbiakban reagált: Kedden Vasvár térségében rövid idő alatt rendkívül nagy mennyiségű, 26 mm csapadék esett. Alsóújlaknál a környező mezőgazdasági területekről a lezúduló hordalékos csapadékvíz átbukott a 8-as főút árkain, és ez a vízmennyiség érte el Alsóújlakot, a 87101-es bekötő utat. Kollégáink nagy erőkkel a 8-as főút forgalmának biztosításán dolgoztak, sikerrel. A fényképen látható, hogy jelentős hordalékkal e-gyütt érkezett a víz. Ilyen mennyiségű csapadékot a közúti és levezető árkok nem tudnak azonnal elvezetni. Alsóújlak polgármesterével egyeztettünk a legsürgősebb teendőkről és mindkét fél megteszi a szükséges intézkedéseket. Társaságunk gondoskodik az árkolási és hordalék eltávolítási munkákról, az önkormányzat elvégzi a levezető árkok kaszálását és tisztítását, a tulajdonosoknak pedig a kapubejárók átereszeink tisztítását kell megoldaniuk. Mindezek ellenére extrém időjárási körülmények között ismét előfordulhat hasonló probléma a község körüli hatalmas vízgyűjtő területek miatt. Végleges megoldást csak megfelelően megtervezett belvízrendezési terv birtokában lehet várni, a problémát nem a közúti terület csapadékvize okozza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!