Hírek

2012.07.26. 14:47

Logisztikai központ és reptér épül

Szombathely - Kovács Ferenc megyei elnök bejelentése szerint a tervezett reptéri projektet meghaladó logisztikai központ épül Vas megyében.

Sugár Viktória

Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy látogatása során milyen tapasztalatokkal gazdagodott Vas megye kínai testvérmegyéjében, Guangxiban. Kiderült, hogy a meghívottak kétnapos konferencia  részeként nyerhettek bepillantást a tartományban élő nemzetiségek kultúrájába, és Vas megye is bemutatkozhatott. Az elnök arra is kitért, hogy a látogatás során folytatódott az a kétoldalú párbeszéd, amely Vas megye és Guangxi tartomány  befektetői között zajlik. Konkrétumként elmondta: egy magyar befektető a tartományban közlekedési és informatikai rendszert szeretne kiépíteni.

A közgyűlés elnöke kitért a Vát-Porpác környékére tervezett logisztikai központ ügyére is. Elmondta, hogy ezzel kapcsolatosan az utóbbi időben két tárgyalás  zajlott, egy Kínában és egy Magyarországon. Mindkét ülést Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter vezette. A megbeszélések során a kínai fél fenntartotta a logisztikai központ megépítésének szándékát, s Kovács Ferenc elmondása szerint  az előkészítettségnek és az osztrák határ közelségének köszönhetően   ennek helyszíne Vát és Porpác környéke lesz. A repteret is felölelő, a tervezettnél nagyobb, 5-600 hektáros  területet igénylő beruházást az új kínai kormány beiktatása után jelentik be. A beruházást az SCG nevű sanghaji építőipari vállalat bonyolítja majd.

Nekünk az a feladatunk, hogy az összes szakhatósági engedély rendelkezésre álljon,  mondta Kovács Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!