Hírek

2012.07.12. 07:36

Safe Hose - Újra győz az igazgaság

Alig vártam, hogy Denzel Washingtont ismét megpillanthassam a filmvásznon. A Safe Hose, azaz a Védhetetlen egy izgalmas akcióthriller, mely kötelező azok számára, akik szeretik a kémtörténeteket.

Bajdó Bettina

Bár műfajában sok újat nem tud mutatni a film, mégis a remek színészi játéknak köszönhetően élvezhető a közel kétórás alkotás.

A sztori: A Védhetetlen egyetlen eredeti ötlete a védett ház (Safe House), azaz olyan épület, ahol a különösen fontos, védelemre szoruló személyeket tudják biztonságosan elszállásolni. A történet főszereplőjének, Matt Weston ügynöknek első megbízatása egy ilyen létesítménynek a karbantartása Fokvárosban. Weston azonban halálra unja magát: már egy éve minden reggel bejár az épületbe, feltölti a készleteket, ellenőrzi a biztonsági rendszereket, s aztán egész nap a falat bámulja. Aztán az egyik nap váratlan vendéget kap: Tobin Frost, a CIA valaha volt legjobb hírszerzője, aki elárulta a hazáját és titkos információkkal üzletelt, egyenesen az ő védett házába kerül. Épp csak megkezdik a fogoly vallatását, amikor hirtelen zsoldosok ütnek rajta az épületen, akik átgázolnak a felfegyverzett, profi kommandósokon. Weston nem lát más lehetőséget, fogja Frostot, és megpróbál egérutat nyerni a fegyveresek elől, menekülésük közben pedig leamortizálják fél Fokvárost. Frost eközben elkezdi okítani az újoncot, miközben egyre jobban belemászik Weston fejébe.

A pörgés végig jellemzi a filmet, tele van autósüldözéssel, tűzharccal, meneküléssel és több, ismert mellékszereplő színésszel (Vera Farmiga, Brendan Gleeson, Robert Patrick, Joel Kinnaman) is. Bár a jelenetek gyorsan váltják egymást, ám mégsem rágja le az ember a körmét a karakterekért, hiszen végig kiszámítható, hogy mi is fog történni. Bár Denzel Washington az elején még elhanyagolt külsővel jelenik meg, de a női nézők kedvéért elárulom, hogy nem marad végig így, a sármőr a film közepén visszatér. Az akciófilm vége nem okozott túl nagy meglepetést, ebben a filmben is győz az igazság, azt azonban nem árulom el, hogy milyen áron.

Trailer:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!