Hírek

2012.08.24. 07:31

Elhozták a vándorkupát a lovas polgárőrök

Szombathely - Országos versenyen első helyezést értek el a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület lovasai.

Bajdó Bettina

Az idén létrehozott Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata augusztus 17-én Lakiteleken, a holt Tisza partján szervezte meg az első Országos Lovas Polgárőr Szemlét, Toborzót és Ügyességi Versenyt. Megyénket a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület képviselte. A versenyen a lovas járőrpároknak olyan 12 ügyességi feladatot kellett teljesíteni, amelyek a lovas járőrözés közben a terepen felmerülhetnek: például hídon átmenni, szlalomozni, karámba beállni, majd onnan kitolatni, oldalazva járni. A látványosabb elemek közé sorolhatjuk a zászlólengetést lóháton, a vízbe gázolást, és a szalmabálák átugratását. A járőrtársak egymást segítve oldották meg a feladatokat. 


A legmesszebbről érkező szombathelyi székhelyű Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület négy párossal, négy lóval vett részt a versenyen. A tizennyolc induló páros közül a mezőny egyetlen női párosaként induló MeskóCsépány Zsanett és Fried Fanni Boglárka nyugodt, megfontolt, precíz feladatvégzéssel győzött. A második helyen is az egyesület lovasai végeztek. Szolyák Tibor és Pajor Tamás kettőse lendületes, nagy közönségsikert arató lovaglással szerezte meg az ezüstérmet. Az egyesület nagy sikert aratva elhozta a legeredményesebb csapat munkáját elismerő vándorkupát, melyet egy évig őrizhetnek Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!