Hírek

2012.08.31. 14:26

Élmény a tanulás: 13 ezer gyereket mozgattak meg

Körmend - Legyen élmény a tanulás, ez volt a címe annak a pályázatnak, amelyet elnyert a helyi kulturális központ és a városi könyvtár 35,8 millió forint értékben.

Kozma Gábor/Vas Népe

A projekt még tavaly októberében indult  és pénteken zárult le. A számok, amelyeket ismertettek, imponálóak: a Legyen élmény a tanulás elnevezésű programok  során több mint 13   ezer kis- és nagyiskolást mozgattak meg 426 foglalkozás keretében. A cél az volt, hogy a programokon keresztül kedvezően hassanak a gyermekek személyiségére, kibontakoztassák készségeiket és teret engedjenek a tehetségeknek. Emellett egész sor program szólt az egészség megőrzéséről, a sportról, a kirándulásról. A témanapokon a gyermekek önbizalmának növelésére képes akciókat szerveztek. Emellett ránevelték őket az olvasás, a könyvtár, benne az új technikák, tudásanyagok elsajátítására, szeretetére. 


A  Berki vendéglőben tartott  eseményen elsőként Bebes István körmendi polgármester méltatta a projekt jelentőségét, amely  városi  érdekeltségű volt, de bevonták az együttműködésbe Csákánydoroszlót, Pankaszt, Kisrákost és Viszákot is.
- Igazi összefogás volt és lám, itt az eredmény: 13 ezer diáknak  álló éven át  vonzó programokat kínálni, nos, ez már valami  - fogalmazott a polgármester. - Úgy vélem, a 2017-ig fennmaradó kötelezettség további esélyeket kínál,  ezzel élni kell.
Mecsériné Doktor Rozália, a Faludi könyvtár vezetője bejelentette: a projekt zárultával egy újabb pályázaton 27,4 millió forintot nyertek el.
- Egymásra épülnek ezek a  dolgok, a lényeg, hogy a gyerekeknek minél többet és jobbat adjunk. Nőtt a könyvtár látogatottsága, legyen szó a hagyományos tér, vagy a honlap használatáról - fogalmazott.
Ezt erősítette meg Kozó József, a csákánydoroszlói ÁMK vezetője  és Laczó Tamás, a körmendi gimnázium igazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!