Hírek

2012.08.28. 16:36

Farkas Attila a Körmend új igazolása

Körmdn - A Körmend kosárcsapatának kerete magyar játékossal bővült, a 4-es és 5-ös poszton is bevethető Farkas Attila hétfőn megkezdte a felkészülést a következő szezonra a Rába-partján.

Horváth Erika

A budapesti születésű tehetséges erőcsatár az Egyesült Államokban eltöltött középiskolai éve után már 18 éves korában felhívta magára az európai szakemberek figyelmét. Meghívást kapott a Trevisóban rendezett 2006-os Reebok Campre, ahol játéka elnyerte a spanyol elsőosztályú Akasvayu Girona vezetőinek tetszését. Farkas Attilának szerződést ajánlottak, majd a klub kölcsönadta a harmadik ligában szereplő Akasvayu Ferrer Vic csapatának, ahonnan egy szezon után távozott. Nyíregyházára igazolt, és a 2007/2008-as bajnokságban debütált a magyar NB I. A-csoportjában. Második nyírségi szezonjában már a csapat egyik hasznos tagjává nőtte ki magát, 20 bajnoki mérkőzésen átlagban 6,4 pontot és 3,2 lepattanót jegyzett.

Jó formája miatt 2009 nyarán a válogatottba is meghívót kapott a 209 centis, 98 kilós kosaras. Ezután azonban megtört a felfelé ívelő pályafutása. A 2009/2010-es idényt az Albacompban kezdte  ahol 24 találkozón 4,1 pontot és 2,5 lepattanót átlagolt , ám májusban doppingvétségen érték, amiért féléves eltiltást kapott. Visszatérése után, 2011-ben a paksi Atomerőműhöz szerződött, de sérülések is hátráltatták. Csak kilenc meccsen lépett pályára, melyeken 3,2 pontig, 1,8 lepattanóig jutott. Tavaly Szegeden kezdte meg a felkészülést, ám korán vállsérülést szenvedett, így bajnokit nem játszott.

- Nagyon boldog vagyok, hogy a körmendi vezetők megkerestek, és lehetőséget adtak számomra, hogy újult erővel megmutathassam képességeimet a hazai pályákon - mondta a 25 éves Farkas Attila. - Az elmúlt két évben sajnos nem úgy alakultak a dolgaim, ahogy szerettem volna, de a műtétem óta minden erőmmel arra koncentráltam, hogy meghatározó tagja legyek valamelyik hazai vagy külhoni csapatnak. Menedzsereim sokat dolgoztak azon, hogy ismét légiósként folytathassam pályafutásom, de a rövid paksi és a kihagyott utolsó bajnoki szezon után ez sajnos nem jött össze. Júniusban három napig játszottam egy Bécsben rendezett camp-en, ahol több osztrák és szlovák csapat érdeklődött utánam, de végül egyikkel sem jutottunk el az egyezségig. Tisztában vagyok a körmendi klub jelenlegi helyzetével, és úgy gondolom, hogy hasznos tagja lehetek a fiatal, de annál hajtósabb csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!