Hírek

2012.08.29. 16:52

Hajrá magyar dalok, Vasban is!

Szombathely - Az óbudai Kobuci kertben szerdán Presser Gábor főszervező tájékoztatott az idei Magyar Dal Napja programjairól, amelyet szeptember 9-én Szombathely rendezhet meg.

Kozma Gábor/Vas Népe

Gerendai Károly barátom, akivel 2007-ben indítottuk el a Magyar Dal Napját, nem tud itt lenni, mert éppen ma kerül vissza hozzá a Sziget  - kezdte mondandóját Presser Gábor, aki alulról jövő, állami támogatás nélküli rendezvénynek nevezte a Magyar Dal Napját.  - Öt év számunkra nagy jubileum, és most, szeptember 9-én ismét felcsendülhetnek a magyar dalok, mégpedig Szombathelyen. A vasiak jó szervezők, így biztos, hogy jó házigazdák is lesznek - mondta.


Szombathely az Agora Kulturális és Turisztikai Központ révén pályázat útján nyerte el a Magyar Dal Fővárosa címet Hévízzel szemben. Ezen kívül még számos hazai város van, valamint két határon túli településen, Kassán és Sepsiszentgyörgyön csendülnek fel a magyar szerzők dalai, hiszen ez a nap erről szól, egy napig a reflektorfényben ezúttal a magyar dalszerzők szerepelhetnek. Igaz ez a csatlakozó helyszínekre és a médiára is, amelyek egy teljes napon át kizárólag magyar dalokat és szerzeményeket adnak elő, sugároznak. Prieger Szabolcs a vasi szervezők nevében köszöntötte a hallgatóságot, a meghívott vendégeket, köztük Kern András színművészt. Grünwald Stefánia, az Agora igazgatója elmondta: a Fő téren két színpadon lesz koncert, de más kapcsolódó események is lesznek. A tájékoztatón fellépett a 4N Acoustic együttes, az LGT Zenevonat című számát adták elő, amelyet Presser Pici is megtapsolt.

Ezek is érdekelhetik