Hírek

2012.08.16. 16:30

Legkedveltebb üdülőhely szavazás

Körkép - Kőszeg lett a legkedveltebb vasi üdülőhely. Az idén a megye nyolc történelmi városa versengett a címért és a mellé járó védnöki tábláért. A közönségdíj sorsa az Ön szavazatán múlik!

Nagy Ildikó

Az idén a történelmi városok között kerestük a legkedveltebb üdülőhelyet. Lapunk munkatársai az elmúlt napokban nyolc városba - Celldömölkre, Csepregre, Körmendre, Kőszegre, Sárvárra, Szentgotthárdra, Szombathelyre, Vasvárra - látogattak el, és próbálták a városban pihenő vendégek szemével nézni a várost. Bemutattuk a látnivalókat, a turisztikai lehetőségeket, kulturális programokat. A városokban megszólított turisták által adott osztályzatok átlagából született meg a végeredmény: első helyen végzett Kőszeg (4,25-ös átlaggal), a második Sárvár (4,2), a harmadik pedig Celldömölk (4,17) lett.

A Kőszegen pihenők a település vendégszeretetét díjazták leginkább, erre 4,88-os osztályzatot adtak. A szálláshelyek minőségével és a város közbiztonságával is elégedett voltak a válaszadók, mindkét  kérdésre 4,63-as átlagot adtak. Egyedül a szórakozási lehetőségeket hiányolták   a megkérdezettek, közülük is a fiatalok. Sárváron a tájékoztatással (4,67) és a vendégszeretettel (4,62) voltak leginkább megelégedve a városban pihenők. Celldömölkön is a vendégszeretet a legmarasztalóbb érv (4,8), de  a kirándulási, sportolási kínálattal (4,7) is elégedettek voltak a turisták. A Csepregen pihenők viszont a város megközelíthetőségére vonatkozó kérdésre adták a legmagasabb, átlagban 4,25-os osztályzatot, és 4,15-ös átlaggal díjazták a kisváros tisztaságát. Körmenden a vendéglői kiszolgálással és az ellátás minőségével voltak leginkább megelégedve a megkérdezettek: az erre vonatkozó kérdés során 4,8-es átlag született, de a város megközelíthetőségét is 4,7-re értékelték. 

Szentgotthárdon a vendégszeretet és a közbiztonságot értékelték leginkább a vendégek, mindkét kérdésnél 4,5 lett az átlag, a tájékoztatásra és a kommunikációra pedig 4,4-et adtak. Szombathely a vendégszeretet (4,85) és a közbiztonság (4,55) tekintetében érte el a legmagasabb átlagot. Vasváron szintén a közbiztonsággal (4,25) kapcsolatos kérdésre adott válaszok átlaga volt a legmagasabb, de a város tisztaságát is 4,15-ös osztályzattal értékelték.

Az legkedveltebb üdülőhely címet elnyert Kőszeg városa egy védnöki táblát kap szerkesztőségünktől.

A legkedveltebb üdülőhely közönségdíjasára augusztus 31-ig lehet szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!