Hírek

2012.08.17. 20:39

Már nem kiemelt ügy a reptér megépülése

Szombathely – Nem támogatja a kormány a Vát–Porpác reptér megépülését – erről tartott sajtótájékoztatót az MSZP Vas megyei szervezete.

Bajdó Bettina

Dr. Ipkovich György, az MSZP szombathelyi elnöke jelentette be a sajtótájékoztatón, hogy a kormány hatályon kívül helyezte azt a rendeletet, mely a Vát–Porpác repülőtér fejlesztésével összefüggő közigazgatási, hatósági ügyek kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szólt. A döntés szerdán született meg. Dr. Nemény András megyei elnököt derült égből villámcsapásként érte a hír, hiszen nemrég nyugtatták meg, hogy a reptér ügyének kiemelt státusza megmaradhat.

Hozzátette, azt sem érti, erről miért nem szólt eddig senki. Felmerül a kérdés, miért történt ez így, kinek az érdeke volt ez. A képviselők szerint a gazdasági érdekek nem találkoztak a beruházók érdekeivel. Arról is szó lehet, hogy máshol képzelik el a beruházást, lehetséges helyszínként szóba került Mezőkövesd is. A politikusok azt ígérték, hogy tovább dolgoznak a reptéri beruházáson, s ha két év múlva megnyerik a választást, náluk mindenképpen nemzetgazdaságilag kiemelt ügy marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!