Hírek

2012.08.23. 17:41

Megújulnak a kollégiumi épületek Szombathelyen

Szombathely - Megkezdődhet a régóta várt felújítás az Ady téri kollégiumban, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának "C" épületében.

Bajdó Bettina

Tóth Péter, a kollégium igazgatója elmondta,  egy pályázat segítségével nyertek pénzt a felújításhoz, mintegy 400 millió forintot. Ezt az összeget fele-fele arányban költik az épületekre. Kicserélik a nyílászárókat, s  megújul a tetők szigetelése. A kollégium  külseje új  burkolatot kap, s  radiátorszelepeket is felszerelnek, hogy szabályozzák a hőmennyiséget.

- A közbeszerzési eljárás már lezárult, két nyertes cégünk is van, egyik a kollégiumot, a másik az egyetemi épületet újítja fel - folytatta a  vezető. 
Jelenleg is zajlik a munkaterület bejárása, az Ady téri kollégiumhoz  az állványokat már odaszállították. A munka szeptember elején kezdődhet, s a diákok számára kisebb kellemetlenséggel is járhat. Bár próbáljuk úgy szervezni, hogy a hanghatások késő délután megszűnjenek, így mire visszaérnek az órákról a diákok, arra a munkások már elmenjenek. A szobákat érintő felújítással egy-két nap alatt végeznek  majd.

A kollégiumvezető hozzátette, hogy a tetőtér szigetelésére nagy szükség volt már, hiszen esős időben beázott a negyedik emelet. Balesetveszélyes is volt, előfordult, hogy a lámpatesten csöpögött le a víz.  A  kollégium külseje is megújul, s ez nemcsak esztétikailag nyújt  kellemesebb látványt, hanem az új szigetelésnek köszönhetően a rezsin is spórolhatnak. A munkákat hivatalosan jövő májusban kell befejezni, de szeretnék, ha év végére minden elkészülne.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!