Hírek

2012.08.31. 17:17

Michael Fey a Falco KC új szerzeménye

Szombathely - A tavaly Kaposváron remekül teljesítő Michael Fey személyében centert igazolt a Falco-SZOVA KC NB I. A-csoportos kosárcsapata. Ezzel készen is van a sárga-feketék kerete.

Tóth Gábor

A szerb erőcsatár, Tomiszlav Ivosev és az amerikai hátvéd, Jonathan Levy után a szintén amerikai Michael Fey a Falco legfrissebb  egyben utolsó  igazolása. A 29 esztendős, 213 centis, 122 kilós center nem ismeretlen a honi kosárlabda-szurkolók körében, hiszen az előző, 2011/2012-es szezont a Kaposvár színeiben kezdte meg. Remekül teljesített a somogyi klubban: 15 meccsen átlagban 18 pontot dobott és 9 lepattanót szedett. Aztán klubot váltott, és a szezont Venezuelában fejezte be. A nemzetközi porondon (Liga America) három mérkőzésen erősítette a Bucaneros gárdáját (8,3 pont, 7,7 lepattanó), a bajnokságban pedig ötször lépett pályára (9,4 pont, 5,4 lepattanó). Fey egyébként nagy utazó, játszott többek között Kínában, Lengyelországban, az Egyesült Arab Emírségekben, Katarban és Japánban is

 - Egyelőre próbaszerződést írtunk alá új játékosunkkal, Feynek tíz napja lesz arra, hogy tudásáról meggyőzze a szakmai stábot - árulta el Gráczer György, a Falco-SZOVA KC Szombathely ügyvezetője. - A keretünk ezzel teljes, több játékost már  nem kívánunk szerződtetni.

- Értékes játékost sikerült Szombathelyre csábítani, hosszú tárgyalássorozat végére tettünk pontot - fogalmazott Bencze Tamás, a Falco mestere.  - Fey remekül dobja a középtávolikat, de távolról is eredményes. Gyors, mozgékony, ugyanakkor megvan a kellő súlya, magassága a palánk alatti csatározásokhoz. Nem vettünk zsákbamacskát, tudjuk,  mire képes - ő pedig ismeri a magyar mezőnyt. Reményeim szerint egy olyan kosarast szerződtettünk, aki éppen beleillik a játékrendszerünkbe, stílusunkba. Michael Fey és Jonathan Levy a hétvégén érkezik meg Szombathelyre, és hétfőn már be is kapcsolódnak a munkába. Örülök, hogy időben lezártuk az igazolásokat, lesz bőven időnk együtt, teljes csapattal készülni. Szerintem jól igazoltunk, egészséges önbizalommal futhatunk neki a szezonnak. Abban például teljesen biztos vagyok, hogy mindhárom légiósunk a legrosszabb esetben is képes lesz egy stabil, minőségi átlagteljesítményre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!