Hírek

2012.08.29. 15:05

Modern CT-készüléket adtak át a Markusovszky kórházban

Szombathely - Egy új CT-berendezést adtak át szerdán a Markusovszky kórházban. Az ünnepségen jelen volt dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is.

Bajdó Bettina

Ma az onkológiai tömb első emeletén tartották a 256 szeletes CT-berendezés átadási ünnepségét. Prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház vezérigazgató főorvosa  elmondta: minden kórház életében vannak meghatározó pillanatok, s ez a mai ilyen volt.
- Másfél éve döntöttük el, hogy szükség lenne egy modern CT-készülékre - folytatta a vezérigazgató. - Az előző CT vásárlásakor sajnos kompromisszumokat kellett kötnünk, ezért volt szükség egy új, modernebb műszerre.  Szerettünk volna egy nagyobb felbontású, háromdimenziós készüléket. S az is a célunk volt, hogy az ismételt vizsgálatok miatti sugárterhelést csökkenteni tudjuk.  Az új  készülékkel mindez megvalósulhat. A berendezés a kórház szinte mindegyik osztályának hasznára lehet. Ennyire modern készülék Magyarországon mindössze két kórházban található.


Az új berendezés mintegy 300 millió forintba került, ennek megvásárlásában a megyei önkormányzat segített anyagilag.  Az ünnepségen részt vett dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is. Beszédében kiemelte, örömmel jön Szombathelyre,  mivel egy jól vezetett, szakmailag  ambiciózus kórház működik a vasi megyeszékhelyen. Az államtitkár beszélt még a rendszer átalakításáról: a béremelésről, a struktúra átalakításáról. Azt mondta, bízik benne, hogy erős üzenete van a béremelés beindulásának, méghozzá az, hogy tartsanak ki az egészségügyben dolgozók, mert az embereknek szükségük van rájuk.
A  szalagátvágás után dr. Király István osztályvezető  bemutatta az új készüléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!