Hírek

2012.08.27. 05:39

Sokat tettek Csepreg városért

Csepreg - A tavaly megújult Fő téren újszerű programokkal várta az új kenyér ünnepén a város vezetése és a művelődési központ a lakosságot. Ketten, akik az elmúlt évben sokat tettek a településért, önkormányzati kitüntetést vehettek át Király Árpád polgármestertől.

Tersztyánszky Krisztina

Az ünnepségnek ezúttal már a városközpont rehabilitációs program keretében felújított, és tavaly szeptemberben felavatott szép rendezvénytér adhatott helyet. Ágh Péter országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet, majd ezt követte az elismerések átadása.

A Csepreg Város Fejlődéséért díjat Galántai Ottóné kapta, a csepregi és a térségben élő időskorúak magas színvonalú ellátásáért. A szakember részt vett a Területi Gondozási Központ létrehozásában, majd vezetőként annak színvonalas működtetésében. Az intézményben egy fedél alatt oldották meg a rászoruló idősek bentlakásos és nappali gondozását, étkeztetését, sok közös programmal, melyek gyakran a város közösségi megmozdulásaihoz is szervesen kapcsolódtak. Galántainé nemcsak példamutató vezetőként állt helyt az intézmény működtetésében, hanem a pályázati lehetőségek kihasználásával annak fejlesztéséhez is hozzájárult. Új szolgáltatásként vezette be a városban és a kistérségben a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatot. Rendszeresen, aktívan részt vett a város közéletében, tagja volt a Vas Megyei Szociálpolitikai Kerekasztalnak. Tevékenységéért korábban már országos elismerésben is részesült.

A Csepreg Város Ifjúságáért díjat ebben az évben az önkormányzat Tóth Marcellnek ítélte oda, aki az utóbbi hónapokban az újonnan megnyílt Turisztikai Információs Pont és a helyi termék üzlet vezetőjeként dolgozik. Kitüntetésével az önkormányzat a csepregi kulturális közéletben, a közművelődési egyesületekben végzett tevékenységét, illetve a rendezvények alkalmával végzett önkéntes munkáját ismerte el. Fiatal kora ellenére már az ő nevéhez fűződik a szabadtéri pásztorjáték hagyományának megteremtése, az adventi ünnepkör programjainak kiteljesítése.

Az ünnepnek ebben az évben egy újszerű játszóház is része volt. A gyerekek a megújult Promenádon honfoglalás kori időtöltéseket űzhettek. Megismerkedhettek olyan egyszerű, hagyományos játékokkal, mint a gólyalábon járás, a patkóhajítás, vagy a zsákban futás. A kézműves foglalkozáson terméskép, virágkoszorú, gyöngyfüzér készült.

Címkék#Csepreg
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!