Hírek

2012.09.17. 06:33

130 éves az ikervári tűzoltó egyesület

Ikervár - Tűzoltási bemutató, jubileumi közgyűlés, zenés vacsora az ikervári tűzoltóknál.

Vas Népe

A 130 éve megszakítás nélkül, folyamatosan működő egyesület szellemiségét az alapítók, különösen az alapító elnök, gróf Batthyány Lajos (a vértanú unokája) fiumei kormányzó határozta és határozza meg.

Az egyesület zászlós felvonulásával és oltási bemutatóval kezdődött az ikervári önkéntes tűzoltók jubileumi közgyűlése. A Batthyány Lajos Művelődési Ház melletti közterületen lángra lobbantott máglyát - a meghívott vendégek és a jelenlévő helyi érdeklődők bíztatásával kísérve - gyors szakszerűséggel, Dala János parancsnok vezetésével oltották el az ikervári önkéntes tűzoltók. A demonstratív eseményt követően a művelődési házban jelenlévő jubileumi közgyűlés résztvevőit Szabó Lajos egykori és Szabó Béla jelenlegi egyesületi elnök köszöntötte. Szabó Lajos büszkén idézte Ikervár mezőváros Önkéntes Tűzoltó Egyesülete Alapszabályának 1882. évi szeptember 10-én kelt passzusait. A 130 éve megszakítás nélkül, folyamatosan működő egyesület szellemiségét az alapítók, különösen az alapító elnök gróf Batthyány Lajos (a vértanú unokája) fiumei kormányzó határozta és határozza meg. A 130 éves egyesületet köszöntötte és vezetőinek emléklapot, elismerést adott át Marton Ferenc a vas megyei Közgyűlés alelnöke, Kampel Oszkár tűzoltó ezredes a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Kovács Levente tűzoltó alezredes a Sárvári Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, Kovács András a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltószövetség elnöke, Fehér Ferenc Ikervár község polgármestere, továbbá a csényei önkéntes tűzoltók képviselője.

A jubileumi közgyűlés vidám hangulatú zenés vacsorával zárult.

Pásti József, Ikervár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!