Hírek

2012.09.12. 07:31

A falu legöregebb házát is bemutatják Tokorcson

Tokorcs - Egy 150 éves helyi lakóház is szerepel a Kulturális örökség napjai hét végi programsorozatában látogatható vasi épületek között. Szombaton és vasárnap is megtekinthető.

Burkon László

Hat vasi településről tizenhét intézmény, illetve épület szerepel a Kulturális örökség napjai országos programjaiban, amelyeket a  hét végén tartanak. Közöttük van egy tokorcsi (Szabadság u. 53.) lakóház is, amely 150 éve épült.
- A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsák hazánk  szellemi örökségére, az épületek értékeire, azokéra is, amelyek máskor részlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatóak, esetleg  zárva vannak. Az  esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók előtt.



Tokorcson is várják a látogatókat,  akiket érdekel a falu legöregebb háza. Tájház jellegű lakóház, csak a Kulturális örökség napjain látogatható. Mintegy 150 éves, tornácos, három helyiségből áll. Észak-déli fekvésű, a bejárati ajtó keletre néz. Vályogból készültek a falak, eredeti a gerendázat és a mennyezet. A belső berendezés régies hangulatot tükröz. Lakható, élhető, szép öreg ház.
 Az ingyenes látogatás ideje: szombat és vasárnap délelőtt 9 és délután 5 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!