Hírek

2012.09.29. 17:14

A legkedveltebb üdülőhely Kőszeg lett

Kőszeg - Szombaton délelőtt a fúvószenekarok fogadásán, több száz résztvevő előtt adta át Kőszeg polgármesterének a legkedveltebb üdülőhelynek járó védnöki táblát Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője.

Némethy Mária

Ez a hétvége a város legnagyobb rendezvényéé, a Kőszegi Szüreté és nemzetközi fúvószenekari találkozóé. Szombaton délelőtt a Kőszegi Szüretre érkezett kilenc fúvószenekar ünnepélyes fogadását rendezték meg a Jézus Szíve Plébániatemplom előtt. Az időnként szemerkélő eső ellenére sokan nézték végig a látványos felvonulást, tapsolták meg a zenekarok bemutatását, a mintegy 500 zenész két közös produkcióját. Huber László, Kőszeg polgármestere köszöntötte a zenekarokat, kiemelve a pécsi Fekete Gyémánt Fesztiválzenekart, amelyik hamarosan fennállása 100. évfordulóját ünnepli. Köszöntötte a város vendégeit, köztük Kovács Ferencet, a megyei közgyűlés elnökét, a szlovákiai Nyitragerencsérről és Szencről, a horvátországi Senjből és a németországi Vaihingenből érkezett külföldi delegációk tagjait.

Ezután Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője örömteli bejelentést tett. Elmondta, hogy a Vas Népe és lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága az idén a megye történelmi kisvárosai között hirdetett versenyt a legkedveltebb üdülőhely címért. A közvélemény-kutatás és a közönségszavazatok majdnem 40 százaléka Kőszegre esett, így az idei versenyben teljesen megérdemelten Kőszeg nyerte el a címet és vele a védnöki táblát.
- Kőszeg olyan ékszer, olyan értéke Magyarországnak és Európának, amely megérdemli a figyelmet - hangsúlyozta a főszerkesztő, aki Huber Lászlónak adta át az elismerést. A polgármester köszönő szavaiban kiemelte a kőszegiek vendégszeretetét, s elmondta: Trianon után az akkori városatyák a turizmusban, az üdülővárossá válásban látták a gazdaságilag megroppant város számára a kitörési pontot. Sokat tettek az idegenforgalom fellendítéséért. Turistaegyletet, 1923-ban idegenforgalmi irodát hoztak létre, kirándulóhelyeket építettek.

- A városvezetés folytatja a munkát, ezért újult meg az utóbbi években Kőszeg két legfőbb tere és a Jurisics-vár, kapcsolódtunk be az alpannoniás fejlesztésekbe, épült fel az idén a Szultán-kilátó, adtuk át nemrégiben a Szent Korona bunkert. Köszönet a ránk szavazóknak, köszönjük az Írottkő Natúrpark munkatársainak munkáját - fejezte be Huber László.

A városban megválasztották az új borkirálynőt. Ezt a tisztséget egy éven át Kocsis Renáta tölti be.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!