Hírek

2012.09.23. 06:09

Augusztusban a Hónap asszisztense Gomborné Riegel Ildikó lett

Gomborné Riegel Ildikó édesanyja és saját álmát váltotta valóra akkor, amikor az egészségügyi pályát választotta.

Bajdó Bettina

- Igazából édesanyám álmát valósítottam meg, amikor erre a pályára léptem - mondja a Hónap asszisztense, Gomborné Riegel Ildikó. - Ő nagyon szeret emberekkel foglalkozni, s a segíteni akarás mindig is jó példát mutatott nekem, Ezt minden bizonnyal tőle örököltem. Emellett a testvérem kiskorában nagyon beteg volt, az orvosok nem tudták megállapítani, mi a baja, ezért sokat volt kórházban. Sokszor mentem hozzá látogatóba, így csöppentem bele az egészségügy világába. 1981-ben végeztem el az iskolát Szombathelyen azzal a gondolattal, hogy gyermekápoló vagy csecsemőgondozó leszek. Nem így alakult.

1981-ben nagyot fordult a világ, Körmenden átszervezték az orvosi körzeteket. Az addigi négy körzet mellé kialakítottak egy ötös körzetet, s meghirdették az orvosi, az asszisztensi és a körzeti nővéri állást is.

- Jelentkeztem az asszisztensi állásra - folytatja Gomborné Riegel Ildikó -,s fel is vettek. Három fiatal került össze az ötös körzetbe, így kezdtük el közösen a munkát dr. Kurusa Katalinnal. Akkoriban az asszisztenst orvosírnoknak nevezték, s inkább adminisztrációs munkát kellett végeznem. Ez azonban számomra nem jelentett túl nagy kihívást, hiszen inkább egy sima irodai munkának tűnt. Ezért úgy gondoltam, ha valamelyik körzetben megüresedik a nővéri állás, akkor jelentkezni fogok.

Nem sokkal később dr. Simon Gábor mellé nővért keresték, ez volt a várva várt lehetőség. 1984-ben Gomborné Riegel Ildikó férjhez ment és együtt Körmendre költöztek. Nem sokkal később megszületett Lánya, Virág, majd három évre rá fia, Ádám.

- A munka mellett több végzettséget is szereztem - teszi hozzá a Hónap asszisztense. - 1994-ben dr. Kurusa Katalin vállalkozó háziorvos lett, s maga mellé keresett egy megbízható munkatársat, aki asszisztens, körzeti ápoló és takarítónő is egyben. Elvállaltam a feladatot. Elindultunk egy úton, ami nagyon nehéz volt, de a kemény munka meghozta gyümölcsét. Nekem a munka mellett ott volt a férjem, a gyerekek és a háztartás, nagyon nehéz volt mindezt összeegyeztetni. Emellett pedig úgy döntöttem, tovább képezem magam. Ebben a doktornő mindig is támogatott. Elvégeztem a foglalkozás-egészségügyi szakosítót, s beiratkoztam a főiskolára is. Négy év kemény munkájának a gyümölcseként azonban sikerült lediplomáznom, s diplomás ápoló lettem. A tudást senki sem veheti el tőlem, s mindazt, amit tanultam, hasznosíthatom a betegeknél is. Azonban, mint mindenki másnak, nekem is szükségem volt a lazításra és a feltöltődésre, én ezt a futásban találtam meg. Számomra ez az agymosás, felveszem a futócipőm, s futás közben teljesen kitisztul az agyam. Utána megújult erővel tudom folytatni a teendőimet.

A sport nagyon fontos szerepet játszik a család életében. Síelnek, úsznak, túráznak és rengeteget kirándulnak. A Hónap asszisztense egy csípő-probléma miatt a futócipőt egy időre félretette, most a spinningért rajong.

- Nagyon jó a kapcsolatunk Katalinnal, ha tehetjük, akkor sportolunk és színházba is eljárunk - fűzi hozzá az asszisztens. - Mindenben támogat engem, nagyon szeretek vele dolgozni. Imádott betegeim vannak, akik nagyon közel állnak hozzám, sokszor az örömüket és a bánatukat is megosztják velem. A férjemben is igazi társara találtam, mindig mellettem volt és támogatott mindenben. Ennél többet nem is kívánhat az ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!