Hírek

2012.09.13. 17:11

Boksz: Hámori bronzérmes az Ahmet Cömerten

Kőszeg - A Fitt-Boksz ÖSE ifjúságikorú bokszolója, Hámori Ádám bronzérmet szerzett a törökországi Ahmet Cömert emlékversenyen.

Vastag Nándor

Az isztambuli megmérettetésen 16 ország 118 versenyzője lépett ringbe. A rangos törökországi erőpróbán a magyar fiú ifjúsági (U18) ökölvívó-válogatott - melynek egyik edzője, a Fitt-Boksz szakvezetője, Varsányi Áron volt  - bő kerettel, tíz fővel vett részt. A tavalyi junior (U16) Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett Hámori Ádám kéztörése miatt két hónapot hagyott ki, de a visszatérése jól sikerült. Mivel a 81 kilós súlycsoportban nyolcan indultak, így már a negyeddöntőben is bokszolt. Az üzbég Turszunkolov ellen az első két menetben nagy előnyt szerzett, s bár az utolsó felvonásban erősített a rivális, de így is 13:9-re győzött.

A kőszegi ökölvívó a négy között az ifi Európa-bajnok azeri Rahimovval találkozott. A szoros első menet után pár pontos előnyre tett szert az ellenfél, majd a harmadik etapban másodszor is megintették a vasi bunyóst. Mivel a harmadik intés kizárást vont volna maga után, ezért a szövetségi kapitány javaslatára egy perccel a vége előtt feladta a meccset. Hámori Ádám értékes harmadik helyet szerzett, és jó úton halad, hogy résztvevője legyen az őszi világbajnokságnak. (A vb helyszíne még nem ismert, ráadásul a viadalt októberről áttették novemberre.) A magyar csapat az emlékversenyt két bronzéremmel zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!