Hírek

2012.09.07. 10:30

Elkezdődött az egyetemen a tanév

Szombathely - Több mint ötezer hallgató számára kezdődött meg a tanév a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában. A tanévnyitót pénteken tartották.

Bajdó Bettina

A művelődési és sportházban az elsőéves hallgatókat prof. dr. Gadányi Károly elnök-rektorhelyettes köszöntötte. Elmondta, hogy a Savaria Egyetemi Központba 1050 hallgató nyert felvételt. 
 - Nagyon vártam ezt a napot, hogy találkozhassak, találkozhassunk önökkel - folytatta az elnök.  - Önök az ország minden részéből, és határainkon kívülről is érkeztek. Örömmel szóltak szülőföldjükről Záhonytól egészen Szentgotthárdig. Kívánom, hogy találjanak új otthonra Savária földjén. Felsőbb éves hallgatóinkon túl itt vannak hallgatótársaik a Pécsi Tudományegyetem szombathelyi egészségügyi képzésén. Velük együtt alkot értékes egységet a szombathelyi felsőoktatás.
Az elnök hozzátette, hogy a szülőháztól földrajzilag eltávolodva, de nem elszakadva talán nagyobb most a szabadság. Ám a szabadsággal élni kell és nem visszaélni. Felszólította az elsősöket, hogy tanuljanak, s tegyék mindezt kellő hittel,  elkötelezettséggel.


Az elnök köszöntő szavai után Harangozó Bertalan kormánymegbízott is köszöntötte az elsősöket. Hangsúlyozta,  mekkora érték a tudás a mai világban, s azt is, hogy az országnak jól képzett és elkötetelezett szakemberekre van szüksége. A köszöntőt követően fogadalmat tettek a hallgatók. Megfogadták, hogy az egyetemes emberi kultúra értékeit képességeik szerint megismerik és elsajátítják, valamint a hivatásukra a legjobb tudásuk szerint felkészülnek. Az eskütétel után egyetemi polgárrá fogadták a hallgatókat, majd dr. Puskás Tivadar polgármester is köszöntötte a város új polgárait. Az ünnepség végén kitüntetéseket és a kitüntetéses diplomákat adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!