Hírek

2012.09.17. 11:45

Fotók: Kutyás nap Sárváron

Sárvár - Harmadik alkalommal gyűltek össze szombaton a kutyabarátok a Vadkert területén, hogy egész nap az önfeledt játék és tanulás kerülhessen a középpontba.

Bajdó Bettina

A Sárvári Állatvédő és Kutyás Sport Egyesület harmadik alkalommal szervezte meg a Sárvári Családi Kutyás Napot. A klub története 2009-re nyúlik vissza, amikor egy kisebb létszámú kutyarajongókból álló baráti kör elhatározta, egyesületet alapítanak a felelős állattartás jegyében, abból a célból, hogy változtassanak, illetve segítsenek változtatni a helytelen ebtartói és nevelési szokásokon. Az idei kutyás napon is ezt a célt tűzték ki.

A galériáért kattintson a képre!

A rendezvényt Kondora István, a város polgármestere nyitotta meg, majd rögtön a nevelési alapok elsajátításában segítettek a kilátogató kutyás gazdiknak. Volt zumba, őrző-védő bemutató, s felléptek a mazsorettek is. Szerveztek családi vetélkedőt játékos és ügyességi feladatokkal, valamint kutyás kvízkérdésekkel, s volt ebekkel közös tájfutás is. Kutyaszépségversenyt is tartottak, melyre bármilyen korú és fajtájú ebet be lehetett nevezni, még keverékeket is, s divatshow-on is bemutatták beöltözött kedvencüket a gazdik.

Harkály Henriette, az egyesület elnöke elmondta, az önfeledt kikapcsolódáson túl a tanulás is hangsúlyt kapott a kutyás napon. Nemcsak a kutyáknak tanítottak különféle mozzanatokat, hanem a gazdik is okosodhattak. A kvízkérdésekben arra voltak kíváncsiak, hogy az állattartók tisztában vannak-e a megváltozott jogszabályi háttérrel. A válaszok alapján kiderült, ezen a téren van még mit tanulni. Eloszlattak tévhiteket is, mint például azt, hogy a szuka kutyának ivartalanítás előtt egyszer ellenie kell, s bemutatták, hogy rengeteg olyan sport van, amit a kedvenccel együtt lehet űzni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!