Hírek

2012.09.09. 05:58

Három napig Sárvárra figyelt ország

Sárvár - Három napig Sárvárra figyelt az ország: a Fidesz és a KDNP frakciója a fürdővárosban tartotta kihelyezett ülését. És bár a politikusok közvetlenül a fürdő szomszédságában tanácskoztak, a wellnessről le kellett mondaniuk.

Bajdó Bettina-Nagy Ildikó

- Miért éppen Sárvár? - kérdeztük Rogán Antaltól, a Fidesz frakcióvezetőjétől, aki pénteken délután ellátogatott szerkesztőségünkbe. A válasz egyszerű: a Vendvidékről származó politikust hazahúzta a szíve, a megyében pedig csak Sárváron volt elegendő szálláshely.

A politikusok a gyógy- és élményfürdő szomszédságában lévő Park Inn Hotelben üléseztek, ám ne gondolja senki, hogy ez a pár nap a wellnessről szólt. Rogán Antal elmondta: feszített tempóban dolgoztak, a munka mindkét nap éjszakába nyúlt, a frakciófegyelem pedig az aktív részvételre is vonatkozott: a frakcióvezető állítólag kerek-perec megmondta politikustársainak, hogy csak munka előtt és után lazíthatnak a fürdőben.

Ennek persze Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója nem nagyon örült.

- Komoly munka folyt a frakcióülés alatt - mondta el érdeklődésünkre az igazgató. - Reggeltől egészen éjjelig tanácskoztak a politikusok. Azt hittem, hogy sokan átjönnek majd a fürdőbe, és kipróbálják a szolgáltatásainkat. Szomorú vagyok, hogy csak hat-hét ember tért be hozzánk. Hiába mentem oda az ismerősökhöz, és ajánlottam fel, hogy nézzenek körbe, erre már nem volt idejük. Persze érthető, hiszen fontosabb dolgokkal voltak elfoglalva. Reggel hat órakor nyitottuk ki az uszodát, oda többen mentek, és még az ülés előtt úsztak pár hosszt a medencében - árulta el Vancsura Miklós.

- Ingyenreklám a városnak - vonta meg a háromnapos frakcióülés rövid mérlegét Kondora István, Sárvár polgármestere, aki örömmel nyugtázta, hogy egy jelentős eseménnyel gazdagodott a város idei rendezvénynaptára. A polgármester elmondta, hogy a kihelyezett frakcióülésről egy hónapja értesültek, és az örömhír legfeljebb azért okozott egy kis fejtörést, mert a város szállodái általában telt házzal üzemelnek.

- Összesen mintegy 320 embert kellett elszállásolnunk. A Park Inn-ben százan szálltak meg, a többiek a Vital Med Hotelben és panziókban hajthatták álomra a fejüket - hallhattuk Kondora Istvántól, aki Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnökkel, országgyűlési képviselővel és Máhr Tivadar sárvári alpolgármesterrel együtt fogadta a politikus vendégeket szerda délután. Nem tagadja: büszke volt, amikor többen kézfogás közben gratuláltak neki a "városához". Dicsérték a virágos utcákat és parkokat, a gondozott és tiszta tereket. Kiderült, a politikusok közül többen már pihentek a fürdővárosban, és szívesen tértek vissza.

A frakciószövetség tagjainak apró ajándékkal kedveskedtek a vendéglátók: a politikusok egy Sárvárt bemutató könyvet találtak a szobájukban.

- Orbán Viktor miniszterelnökkel polgármesterként most találkoztam először, és nagyon közvetlen, a város ügyei iránt érdeklődő embernek ismertem meg - mondta a városvezető. Majd elárulta azt is, hogy a miniszterelnökkel közösen felidézték azt a tíz évvel ezelőtti találkozást, amikor Orbán Viktor az új sárvári fürdőberuházás bokrétaünnepén mondott beszédet, Kondora István pedig akkor még nem politikusként, hanem moderátorként vett részt az eseményen. Kondora István és Vancsura Miklós egyúttal éltek a lehetőséggel, hogy személyesen hívják meg Orbán Viktort a sárvári fürdő tízéves jubileumi rendezvényére. A miniszterelnök megköszönte a decemberre szóló meghívást, és megígérte, hogy ha teheti, eljön az ünnepségre.

Sárvár polgármestere a kihelyezett frakcióülés első napján részt vett a vacsorán, és ahogy azt illik, jó házigazdaként üdvözölte a politikusokat.

- Egyszerű menüsort tálaltak vacsorára, az ételek mellé pedig sem alkohol, sem kávé nem járt, azt minden politikus maga rendelte és fizette - árult el további kulisszatitkokat a sárvári frakcióülésről Kondora István polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a nagy vendégjárás semmilyen különleges biztonsági intézkedést nem igényelt a város részéről.

Jegyzet

Reméljük, a kihelyezett frakcióülésnek lesz még hozadéka Vas megye számára. Egy biztos: ha a politikusok a 86-os főúton araszoltak Sárvár felé, akkor egy emberként sürgetik majd az oly régóta húzódó fejlesztést. És bízzunk abban is, hogy jó hírünket viszik, és magánemberként, családjukkal is visszatérnek majd a vasi kisvárosba, hogy pótolják mindazt, amire most nem maradt idejük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!