Hírek

2012.09.07. 14:45

Hétvégi programok Vas megyében

Nosztalgia, rock és főzés - színes programok várják az érdeklődőket Vas megyében a hét végén.

Vas Népe

KONCERT

Szombathely. Bartók Terem: 7-én, pénteken 19 órakor Kiss László Adrián tenorista szólóestjére várják a közönséget. Zongorán közreműködik Hirschberg Henrik.

SZÍNHÁZ

Szombathely. MMIK, színházterem: 8-án, szombaton 19 órakor a Léni néni című zenés bohózatra várják a közönséget.

Celldömölk. Az Árpád-kori romtemplomnál 8-án 18 órakor kezdődik a Soltis színház Csongor és Tünde-előadása.

RENDEZVÉNYEK

Szombathely. OÁMK Savaria Ifjúsági Centrum: 7–9- éig őszköszöntő fesztivált rendeznek. Pénteki programok: 16.00 Széljáró Balladások koncertje, 19.00 TAXI – Karthago rendhagyó előadása, 20.00 Megarox Színház – kaposvári rockszínház műsora, 22.00 Continental együttes – utcabál. Szombat: 18.00 Elvis Presley-emlékműsor – európai Elvis-imitátorverseny győztese, 19.00 Unique együttes koncertje, 20.00 Erox Martini koncertje, 21.00 Jukebox Babiez, 21.40 Az Ámokfutók visszatér – Kozsó újra színpadon. Vasárnap: 14.00 Funky Fever, 15.00 Lecsófőző verseny kezdete, a Simon utcai általános iskola műsora, Nosztalgia együttes, kutyabemutató, Novák Viktória és a New Age Tribal táncműsora, zumbabemutató, tombolasorsolás, 17.30 vetélkedők és főzőverseny eredményhirdetése, 18.00 Varga Miklós koncertje, 19.30 „Gyengéden ölelj át!” – Korda György és Balázs Klári koncertje. A rendezvény alatt a Fekete István Állatvédő Egyesület örökbefogadó napot tart.

Fő tér: 8-án, szombaton lesz a VII. Szombathelyi Big Band Fesztivál. A rendezvény házigazdája, az Isis Big Band változatos programmal és meglepetéssel készül a fesztiválra. 9- én, vasárnap 15 órakor kezdődik a Magyar Dal Napja Szombathelyen. Az idén városunk lesz a rendezvény fővárosa. Két színpadon lépnek fel a zenekarok, köztük a Csík zenekar, a Lord, az Ocho Macho és még sokan mások. A napot Presser Gábor nyitja meg. A rendezvény részeként szombaton az Agora–Savaria Filmszínház a Magyar Dalszövegírók Találkozójának ad helyet, az Agora–Pincegalériában pedig koncertfotó-kiállításon idézhetjük fel a legsikeresebb koncerteket.

Premier Café & Padlás Music Club: 8-án, szombaton 22 órától bulira várja a rajongókat és a műfaj kedvelőit a Savaria Depeche Mode Fan Club.

Velem. Kultúrotthon: 7-én, pénteken 15 órakor a gombaismereti előadássorozatban Feldolgozás, gyűjtési szabályozás címmel Kalauz József tart előadást az Írottkő Natúrparkét Egyesület rendezésében.

Celldömölk. A Márianaphoz kötődő celli búcsú szeptember 8-9-én több programmal várja az érdeklődőket. A kirakodóvásárnak a városközpont ad helyet.

Bük. Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum: 7-én, pénteken 20 órától éjszakai fürdőzést rendeznek, sztárvendég: Los Andinos. 9-én, vasárnap 14.20-tól Csepreg Város Fúvószenekara ad elő népszerű dallamokat az 5. számú medencénél.

Szombathely. Szeptember 7-én (pénteken) 19 órakor a fiatal és sokoldalú média-designer, képzőművész, Popella Dóra munkáiból nyílik kiállítás az Óperint utcai Magházban (avagy KultúrKocsmában), Furry Friends Design címmel. Popella Dóra Szombathelyen végzett a művészeti gimnáziumban, utána került Budapestre, egyetemre. A tárlatnyitó parti: beüzemel a TranszBalkán Expressz. Szeptember 8-án este 8-kor a Cserga és Barátai Blues-Rock Band lép föl ugyanitt.

KIÁLLÍTÁSOK

Szombathely. Savaria Múzeum nyitva: kedd–szombat 9–17 óráig.

Szombathelyi Képtár, nyitva tartás: kedden és csütörtöktől vasárnapig, 10–17 óráig, szerdán 10–18 óráig.

Iseum Savariense kiállítóterme: Megmentett örökség – Kincsek Európa szívéből címmel látható kiállítás az elmúlt húsz év legfontosabb régészeti leleteiből az Országház és a Budapesti Történeti Múzeum után az első vidéki helyszínen, a szombathelyi Iseumban. A tárlat szeptember 23-áig tekinthető meg. Temető a város határán – utazás a túlvilágra címmel a Kr. u. II. századi Pannonia vidéki népességének temetkezési szokásaiba tekinthetnek be az érdeklődők. Két nyugat-pannoniai temető példája: Alsópáhok és Nemesbőd – a római és a helyi őslakosság halottkultuszainak összefonódását mutatja be a tárlat, amely november 18-áig látogatható.

Egyházmegyei Könyvtár: „Az illusztrált könyvek varázsa” című kiállítás várja az érdeklődőket. Megtekinthető az alábbi tárlatvezetési időpontokban: csütörtökönként és péntekenként 9.00, 11.00, 13.00 és 15.00 órától.

MMIK, Médium Galéria: Nekem a Balaton... címmel vasi képzőművészek tárlata látható szeptember 18-áig.

Ferences-templom (Aréna u. 1., oldalfolyosó): Egyházi évfordulók és események, havonta változó anyag látható a templom nyitvatartási idejében.

Hegyfalu. Képeslap Múzeum (Kossuth Lajos u. 19.), nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig 8–18 óra között. A látogatókat Mindszenty József emlékkiállítás várja, ahol a százhúsz éve született bíboros életútját mutatják be képeslapokon.

Acsád. Kastély: szeptember végéig Nagyné Horváth Eszter tatabányai gyűjtő anyagából láthatók képes levelezőlapok. Téma: a reneszánsz művészet, az iszlám művészet és a szecesszió művészete.

Répcelak. Répce Galéria: a Répcelaki Képzőművész Kör – Jagadics Mónika, Deák Andor, Gángli Orsolya, Hencsei Péter, Király Panka, Kasza Laura, Sáhó Mária közös kiállítása szeptember 8-áig várja az érdeklődőket.

Sorokpolány. A kívül- belül teljesen helyreállított sorokpolányi kastély és parkja (japán kerttel, vízeséssel) szeptember 8-án 12-17 óráig megnyitja kapuit az érdeklődők előtt.

Kőszeg. Hotel Írottkő aulája: a Kőszegi Csók István Művészkör kiállítássorozatának újabb tárlata látható. Gódor József „Hazám és városom, avagy 852 hónap” című kiállítása szeptember 13-áig tekinthető meg.

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont: csütörtökön 17 órakor Markovics Ágota kiállításának a megnyitója. A Vizek varázsa című tárlat december 21-éig látható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!