Hírek

2012.09.03. 15:36

In memoriam - Elhunyt dr. Csiszár Károly

Nem voltunk barátok, csak tiszteltük egymást. Van-e szebb és fontosabb ennél? Most egy tartalmas életút véget ért. Amikor családtagjaitól hírét vettem a szomorú esetnek, meghatódtam és elgondolkodtam.

Vas Népe

Nem is olyan régen járt nálam az egyetemen. Jó volt vele beszélgetni az elmúlt hosszú évtizedekről. Ő volt az élő lexikon. Mindent tudott, amit tudni kellett. Mesélt és biztatott. Ha valaki, akkor ő jól tudta, hogy bizakodás nélkül a mi pályánkon járni nagyon nehéz küldetés. Értékes, példamutató életútja tele volt megpróbáltatásokkal, a gyakori talpra állás és újrakezdés viszontagságaival. De mindig győzött, mert alkotott, tudását, elszántságát embertársai, tanítványai javára fordította.

Zala megye, Csesztreg község szülöttje. A zalai szegénysors edzette, nevelte. Summásélet, tanonckodás, háború, hadifogság, majd ismét folytonos tanulás és munka. Szülőfalujából elkerülve sohasem felejtette el, hogy a szülőföldtől el lehet távolodni, de elszakadni nem szabad soha. Lelkesedve mesélt sokrétű munkájáról. A pályakezdésről, első iskolájáról, Vas megyéről, Szombathelyről és Kőszegről. Az induló szombathelyi felsőoktatásról. Úgy szerette a vasi földet, az itt élő embereket, hogy nem feledte el Zalát, a bölcsőt, amely ringatta.

És most nincs tovább. A sors így rendelkezett.

Örökre elment az igaz ember, a kiváló tanár és vezető, a közélet formálója, az értékek továbbadója – egyszerően Csiszár Károly.

De nem hal meg az, akire emlékeznek.

Tisztelt Tanár Úr! Nekem hiányozni fogsz nagyon.

prof. dr. Gadányi Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!