Hírek

2012.09.30. 20:33

Két Vas megyei falu új vezetőt kapott vasárnap

Vaskeresztes, Gersekarát – Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap Vaskeresztesen. Választás zajlott Gersekaráton is, ahol július 11-én feloszlatta magát a képviselőtestület.

Merklin Tímea

 Vaskeresztesen, a 358 lakosú településen azért kellett időközi választást tartani, mert Krancz Imre lemondott tisztségéről. Amint dr. Linhárt Gábor körjegyző elmondta, a 297 választásra jogosultból 120 fő vett részt ma a szavazáson. Este fél nyolckor megszületett az eredmény: 4 szavazat érvénytelen volt, 116 érvényes szavazat érkezett az egyetlen jelöltre, Balázs János helyi vállalkozóra, így ő lett a polgármester.

Gersekaráton nem volt ilyen egyszerű a helyzet, mert nemcsak polgármestert, hanem képviselőket is kellett választani, mivel nyáron lemondott a testület, és három polgármesterjelölt volt: Sály Gyula, Boros István és Kovács László. Két szavazókörben voksolhatott a falu 567 választásra jogosult polgára. Dr. Szőllősy Gabriella jegyző elmondta: több mint 65 százalékos volt a részvétel. Este kilenc órakor Kovács László vezetett a polgármester-választáson 143 szavazattal. Négy képviselőt kellett választani tizennégy jelölt közül.
 A végső győztes is Kovács László lett, 143 szavazattal, a második helyen a korábbi polgármester, Sály Gyula végzett 123 szavazattal, a harmadik jelöltre, Boros Istvánra 100-an voksoltak. A négy választott képviselő közül ketten a régi testületnek is tagjai voltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!