Hírek

2012.09.03. 11:36

Közlekedik a család - Nyílt nap és megyei döntő szombaton

Vas megye - Ma még lehet jelentkezni a Közlekedik a család című vetélkedőre, amelynek megyei döntőjén közlekedésbiztonsági nyílt napon is részt vehetnek az érdeklődők.

Vas Népe

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság idei baleset-megelőzési propaganda tevékenységében előtérbe kívánja helyezni a családok szabályos közlekedésének bemutatását, ezáltal a példamutatás erejében rejlő lehetőségek teljes körű kiaknázásával pozitív példát mutatni a közlekedés többi részvevőjének. A fentiekre tekintettel a megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő ORFK-OBB meghirdeti a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

A vetélkedő megyei döntője a Vas Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében szeptember 8-án (szombaton) 10.00-16.00 óra között lesz Szombathelyen, a TESCO (Zanati u.70) parkolóban egy közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében. A Magyar Autóklub egy mobil baleset-megelőzési kamionnal kitelepül a rendezvény helyszínére és a kilátogató gyerekek részére kerékpáros vetélkedőt, a gépjárművezetők részére elméleti, a mobil vezetéstechnikai pálya felhasználásával pedig gyakorlati képzést szervez. Egy cég gépjárművezető oktatói az érdeklődők részére próbaút során adnak gyakorlati vezetéstechnikai és baleset-megelőzési tanácsokat, a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete  különböző programokkal vesz részt a rendezvényen.

A nyílt napok programjain bárki, ingyenesen részt vehet. A Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedőre azon családok jelentkezhetnek, akik két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezik. A család valamennyi tagja KRESZ tesztlapot tölt ki, majd a gyermekek kerékpáros ügyességi, míg az egyik szülő (saját gépjárművel) gépkocsi vezetéstechnikai pályán mutathatja be tudását.

A rendezvényen folyamatosan történik a családok elméleti és gyakorlati tudásának lemérése, majd írásban értesítjük azt a családot, amely a legsikeresebben szerepelt és megyénket képviseli a verseny országos döntőjén októberben, a Zsámbék mellett átadásra kerülő közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban. A megyei döntőn a Vas Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ajándékait lehet megnyerni, míg az országos döntőről valamennyi résztvevő család értékes ajándéktárgyakkal térhet haza.

A versenyre jelentkezni előzetesen a [email protected] e-mail címen vagy a 06/94/513-557 fax számon 2012. szeptember 03-ig a jelentkező család személyes adatainak és elérhetőségének megadásával lehet.

Az ORFK-OBB honlapján tesztlapok helyes kitöltésével további kettő család részére biztosítanak nevezési lehetőséget az országos döntőre - tájékoztatott hétfőn a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!