Hírek

2012.09.16. 11:41

Megszépült a Magyar László szobor környéke Szombathelyen

Szombathely - Megszépült a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központnál található Magyar László szobor környezete.

Bajdó Bettina

A Szombathelyi Parkfenntartó és Temetkezési Vállalat a kiszabott határidőn belül fejezte be a Magyar László szobor környékének rendbetételét. A bokrok ritkítását a száraz nyári időjárás miatt a szakemberek korábban is az ősz elejére időzítették. A terület rendezése kapcsán Lazáry Viktor alpolgármester, a körzet képviselőjének kérésére Tubolyné Balázs Nóra városi kertész a parkfenntartó cég szakembereivel együtt augusztus végén helyszíni bejárást tartott. A helyszíni szemlén meghatározták az elvégzendő munkákat és annak határidejét.

A boróka ágrendszerének nyírását, a puszpángok formára vágását, valamint a lomblevelű bangita cserjék visszametszését múlt hét szerdára, szeptember 12-re időzítették. A tervezett munkákról és annak időpontjáról a városi kertész szeptember 6-án Balogh Pétert, a Rumi Rajki Műpártoló Kör elnökét, volt önkormányzati hivatalnokot is tájékoztatta. A napokban elvégzett munkáknak köszönhetően az emlékmű ismét a városkép teljes értékű, jól látható részévé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!