Hírek

2012.09.20. 19:38

Mit szeretnének a fiatalok?

Megyei körkép - Egy felmérés szerint Körmenden édenkertet, Őriszentpéteren koncerteket, Vasváron történelmi emlékparkot, Szentgotthárdon kutyabarát programokat szeretnének a fiatalok.

Nagy Ildikó

A Regionális Humán Innováció Képzési Közhasznú Nonprofit Kft. által indított Gyermek élményváros című projekt célja, hogy a nyugat-dunántúli városokban élő fiatalok a helyi döntéshozókkal, vállalkozókkal és a kulturális élet szereplőivel összefogva turisztikai attrakciókat valósítsanak meg. Hét - köztük négy vasi - városban beszélgettek 25 év alatti fiatalokkal, és arról is faggatták őket, milyen programokon szeretnének részt venni a városukban.

A fiatalok konkrét célokat is megfogalmaztak. Körmenden például édenkert, kerékpárpálya, kutyafuttató létrehozását javasolták. Véleményük szerint Őriszentpéteren ifjúsági karnevál és szabadtéri koncertek jelenthetnének komoly turisztikai vonzerőt, Szentgotthárdon pedig kutyabarát programot indítanának, és bővítenék, felújítanák a játszóteret is. A fiatalok szerint Vasváron történelmi emlékparkot kellene kialakítani.

A projektötletek közül november közepéig valamennyi városban kiválasztanak egyet, amelyről megvalósíthatósági tanulmányt készítenek, ez tartalmazza a látványtervet, a kidolgozott, részletes költségkalkulációt, és a megvalósításhoz is megpróbálnak majd forrást szerezni. A Gyermek élményváros program a City Cooperation projekt keretében valósult meg, melynek célja a szlovén, magyar és osztrák gazdasági, kulturális, turisztikai kapcsolatok erősítése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!