Hírek

2012.09.14. 11:20

Programok hét végére Vas megyében

Színes programokkal várják az érdeklődőket Vas megyében a hét végén.

Vas Népe

KONCERT

Szombathely. OÁMK Savaria Ifjúsági Centrum: 14-15-én, pénteken és szombaton 19 órától lesz az Open The Door Fesztivál 4. Fellépők, pénteken: Violet Eye, Stone Desert, Konyha, Övön Alul, Velvet Moon; szombaton: B.A.D., A Gátnál, ZPZ, Dorothy Lies.

MMIK, színházterem: 18-án, kedden 9.00, 10.30 és 14.30 órakor Hétrét-koncert kezdődik.

SZÍNHÁZ

Szombathely. Fő tér: 16-án, vasárnap 14 órakor kezdődik a Hang-Tér-Kép családi évadnyitó rendezvény. A Mesebolt Bábszínház 14.30-tól A vitéz szabólegény, A kíváncsi kiscsikó, majd a Zirano társulata A három kismalac című darabot adja elő. 14-18 óráig kézműves foglalkozást is tartanak.

Vasvár. Szeptember 14-én, pénteken 17 órakor 25 év színjátszói találkoznak a Nagy Gáspár Kulturális Központban. Ekkor kerül sor a De szabadok vagyunk című kiadvány bemutatójára is.

RENDEZVÉNYEK

Szombathely. MMIK, színházterem: 18-án, kedden 19 órakor a Nyitott Akadémia rendezvényén A lélek dolgai címmel dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner tart előadást.

Bozsok. 14-én, pénteken a gombaismereti előadássorozatban terepgyakorlat lesz az Írottkő Natúrparkét Egyesület rendezésében.

Szentgotthárd. 15-én, szombaton Zöld Szentgotthárd környezetvédelmi, kulturális és gasztronómiai fesztivált rendeznek. Lesz Fenntartható életmód konferencia, I. Néptánc- és népzenei találkozó, Gasztronómia határok nélkül és egyéb programok, köztük kerékpártúra, gyerekprogramok.

Bük. Kristály Torony (Európa út 18.): 15-én, szombaton ismét éjszakai mászásra várják a bátorságukat próbára tevőket, ahol három képesség szükséges gyorsaság, erő, ügyesség. Mászás után after party lesz a Villa Rosato teraszán, ahol hűs koktélok mellett lazulhatnak el a résztvevők.

KIÁLLÍTÁSOK

Szombathely. Egyházmegyei Könyvtár: Az illusztrált könyvek varázsa című kiállítás várja az érdeklődőket. Megtekinthető az alábbi tárlatvezetési időpontokban: csütörtökönként és péntekenként 9.00, 11.00, 13.00 és 15.00 órától.

MMIK, Médium Galéria: Nekem a Balaton... címmel vasi képzőművészek tárlata látható szeptember 18-áig.

Oladi ÁMK Savaria Ifjúsági Centrum: 14-én, pénteken 18 órakor lesz Kovács Imre László festő kiállításának a megnyitója. A tárlatot Tóth Csaba festőművész, tanár ajánlja a résztvevők figyelmébe. A kiállítás október 14-éig, naponta 10-18 óráig látható.

Acsád. Kastély: szeptember végéig Nagyné Horváth Eszter tatabányai gyűjtő anyagából láthatók képes levelezőlapok. Téma: a reneszánsz művészet, az iszlám művészet és a szecesszió művészete.

Kőszeg. Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont: Markovics Ágota A Vizek varázsa című tárlata december 21-éig tekinthető meg.

Sárvár. Nádasdy-vár bástyája: Németh Mihály szobrász Elmentettem című állandó kiállítása várja az érdeklődőket.

Celldömölk. Sághegyi Múzeum: szerdától vasárnapig, naponta 9.30-15.30-ig nyitva.

Körmend. Batthyány-kastély, Sala Terrena Galéria: 15-én, szombaton 16 órakor Wien Meidling bemutatkozik a Rearte Gallery művészei és a NaturFreunde Meidling fotócsoport kiállításának a megnyitója kezdődik. Köszöntőt mond és a tárlatot megnyitja Bebes István polgármester. A kiállítás október 26-áig, hétfőtől péntekig 10-12 és 13-16 óra között tekinthető meg.

Szentgotthárd. Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeum: keddszombat 11-15 óráig.

Hotel Lipa kiállítóterme: Kis képek ebből a nagyvilágból címmel Steffel Csaba hobbifotós és manipulátor kiállítása látható.

TÚRA

Kőszeg. 14-16-áig alpannonia Írottkő Vándorlás Nemzetközi Túrahétvége lesz a Kőszegi-hegységben. Részletek az alpannonia honlapján olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!