Hírek

2012.09.26. 09:17

Tarolt a hangjával - Egy 12 éves lány nyerte a szombathelyi zenei versenyt

Szombathely - Rácsik Barbara nyerte a Szombathely hangja elnevezésű versenyt. A 12 éves kislány levette a lábáról a zsűrit és a közönséget is.

Bajdó Bettina

Rácsik Barbara Salköveskúton él családjával, két fiútestvérével, s a szombathelyi Neumann János Általános Iskola 6.A osztályának tanulója.

- Pici korom óta nagyon szeretek énekelni - mondja a fiatal lány -, anyukám hívta fel a figyelmemet arra, hogy lesz egy zenei tehetségkutató verseny Szombathelyen. Mikor meghallottam ezt, azonnal azt éreztem, hogy nekem mindenképpen mennem kell. Elmondtuk apunak is, hogy jelentkezni szeretnék a versenyre, ő először nem örült ennek, ám később megengedte, hogy részt vegyek rajta. A jelentkezési határidő előtt egy nappal adtuk az adataimat, így nem sok időm maradt a gyakorlásra.

 A kislány hangja már az előválogatáson is elbűvölte a zsűri tagjait. A Csík zenekar Most múlik pontosan című számát adta elő Janicsák Veca feldolgozásában. Ezzel énekelte be magát a döntőbe is, amire a Joskar-Ola napokon került sor.

- Mielőtt színpadra léptem volna, nagyon izgultam, szinte mindenem remegett  - folytatja Rácsik Barbara.  - Aztán amikor odaálltam a mikrofon elé, elmúlt az izgalom, s már csak énekelni szerettem volna. Az eredményhirdetésnél nem is gondoltam, hogy én leszek az első. El sem hittem, amikor az én nevemet mondták ki. Felfogni sem tudtam, annyira örültem. Vissza kellett tartanom a könnyeimet, mert nem akartam a színpadon sírni, de amikor lementem, eleredtek a könnyeim. A szüleim is nagyon meghatódtak, s együtt örültünk a győzelemnek.

A kislány a verseny után oklevelet vehetett át, egy üvegből készült díjat, valamint  egy telefont is kapott. Az éneklést semmiképp nem hagyja abba, folytatja tovább, s megfogadta, ha 16 éves lesz, jelentkezik egy zenei tehetségkutató műsorba. Addig pedig éli tovább a fiatal lányok életét. A tanulásra koncentrál, s ha akad egy kis szabadideje, akkor biciklizik, zenét hallgat és számítógépezik.

Idén harmadik  alkalommal rendezték meg a Szombathely Hangja tehetségkutató versenyt. Az indulók között mindkét nem, több korosztály, valamint sokféle stílus képviseltette magát. A produkciók idén is nagyon színesek voltak, a közönség hallhatott rockot és táncdalzenét is.  A zsűri döntése alapján a képzeletbeli dobogó harmadik  fokára Kleinhapper József lépett fel, aki Szécsi Pál dalát hozta el a közönségnek. A második helyezett  Koltai Bálint lett, ő Michael Bublé Sway című dalát adta elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!