Hírek

2012.09.11. 18:23

Tizenöt éve működik a Harmónia Egészségvédő Kör

Szentgotthárd - A városban a Vöröskereszt keretein belül immár 15 éve működik Harmónia Egészségvédő Kör.

Kiss Tamás/Vas Népe

A Harmónia Egészségvédő Kör különböző programok által járul hozzá ahhoz, hogy a lakosság az egészséges életmód szerint élje a mindennapjait.  Foglalkozásaikat minden hónap utolsó csütörtökén tartják a Civil Fórum irodájában, a  tagok száma évről évre nő.

Az évforduló kapcsán mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a közösség  az elmúlt időszakban hasznos, példamutató munkát végzett nemcsak a klubtagok köreiben, hanem a városban és városkörnyéken élő lakosság egészségvédelme, egészségmegőrzése érdekében is. A tagok aktivitásának köszönhetően rendszeressé váltak az egészségügyi, ismeretterjesztő előadások, a szűrővizsgálatok, évenként  gyógytorna tanfolyamot indítanak.  A kör tagjai gyalogos és kerékpártúrákat, buszos kirándulásokat, gyógynövénygyűjtéseket  és egyéb, az  egészséges életmódot célzó rendezvényeket is szerveznek-  mint azt a klub vezetőségétől megtudtuk: nem kis mértékben a helyi szlovén szövetség támogatásának is köszönhetően. Idén nyáron, a rekkenő hőség ellenére például  a gasztonyi és a magyalaki szőlőhegy mellett a Somló hegyet is megjárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!