Hírek

2012.09.06. 20:38

Turi-Kovács Béla biztos abban, hogy lesz IMF-hitel

Sárvár – Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő biztos abban, hogy meglesz az IMF-kölcsön – ezt mondta azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet Varga Mihály miniszterrel együtt hirdettek meg; ám az utóbbi oda nem érkezett meg, csak zárt körben tartott előadást.

Simon Erzsébet

Gazdasági és agrárkérdésekről szóló sajtótájékoztató szerepelt azon a meghívón, amelyet Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület – Kisgazda Polgári Szövetségpárt elnöke jegyzett, s csütörtökre szólt a Nádasdy várba. Varga Mihállyal, egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszterrel tájékoztatták volna a média munkatársait, ám a kormánytag csak arra a sajtó elől elzárt kisgazda fórumra érkezett meg, ahol előadást tartott. Bár tudakozódtunk a fideszes politikusnál a csütörtökön napvilágot látott, IMF-hitellel kapcsolatos legújabb fejleményekről, ő elhárította a kérdéseinket. Turi- Kovács Béla viszont mondandójába beleszőtte: biztos abban, hogy lesz kölcsön, ám az az ország életében legföljebb rövid távú beavatkozás; amiről azonban ők beszélnek, évszázadokra lehet meghatározó.

A kisgazda politikus három téma miatt kérte a sajtó figyelmét. Szerinte ezek ugyanolyan fontosak, mint amiről a Fidesz-frakcióülésen tárgyaltak. A parlamenthez benyújtott új földtörvénnyel kapcsolatban kijelentette: meg kell akadályozni a külföldiek földszerzését, de a belföldi, tőkejellegű földszerzéseknek is gátat kell vetni. Ugyanakkor a törvénynek úgy kell szólnia, hogy minden magyar ember számára garantálja a földhöz jutás lehetőségét. A másik fontos kérdés Turi-Kovács szerint a vízgazdálkodás. Határozati javaslatot dolgoztak ki ezzel kapcsolatban, hogy olyan törvényeket hozhasson a parlament, amelyek révén hosszú távon megoldódhatnak az ebben rejlő problémák. A pártelnök elmondta, arról is tanácskoznak, hogy a következő választáson milyen formában, módon és feltételekkel kívánnak részt venni abban a szövetségben, amelyben most politizálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!