Hírek

2012.09.24. 10:06

Új komplexum épülhet a Markusovszky kórházban - Fotókkal

Szombathely - Átfogó fejlesztések valósulnak meg a Markusovszky kórházban - erről tartottak hétfőn délelőtt sajtótájékoztatót.

Bajdó Bettina

A Markusovszky kórház támogatást nyert egy pályázati kiíráson, az  összegből új belgyógyászati tömböt létesítenek a jelenlegi pavilon helyén, felújítják a központi műtőt és sterilizálót, valamint megújul az intenzív osztály is. Az 5,5 milliárd forintos projekt az unió és az állam támogatásával valósulhat meg, a beruházáshoz 674 millió forint önerő kell.

Prof. dr. Nagy Lajos, a kórház vezérigazgatója elmondta, hogy a belgyógyászati tömb létesítése több szempontból is előnyös lesz az intézmény és a betegek számára is. A jövő útja ugyanis az, hogy a betegek osztályonkénti elkülönítése csökkenni fog, s átjárhatóvá válnak az osztályok. Az új tömb építésén kívül belső felújítások is megvalósulnak, modernizálják az eszközparkot is. A régi belgyógyászati pavilont lebontják, ennek a helyére kerül az új U-alakú komplexum. Ebben már háromágyas, fürdőszobával ellátott szobák lesznek. Az új épület alagsorában kap helyet a nappali kórház, a földszintre került az infektológiai osztály és ambulancia, a kardiológiai és gasztroenterológiai ambulanciák, továbbá itt lesz a betegfektető is. Az elsőre az általános belgyógyászat, a másodikra a gasztroenterológiai, a harmadikra pedig a kardiológiai belgyógyászat kerül. A negyediken lesz a neurológiai osztály, az ötödiken a reumatológiai és bőrgyógyászati osztály, míg a hatodikon a gépházak kapnak helyet. Eredményes eljárás esetén a szerződéskötés várható ideje jövő év januárja. A teljesítés jelenlegi határideje jövő év vége. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!