Hírek

2012.09.12. 08:05

Új tanév, új szakmák Sárváron

Sárvár - Újabb szakmákkal bővült a Barabás György Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola képzési kínálata: ettől a tanévtől logisztikusokat, eladókat is képeznek, ügyvitelt is tanítanak az intézményben.

Nagy Ildikó

Már az is örömteli tény, hogy 19 osztály 496 diákjai sorakozott fel a Barabás szakközépiskola felújított udvarán megtartott tanévnyitóra, Lakatné Mester Éva igazgató azonban arra is joggal lehet büszke, hogy az idei tanévtől új szakmákat is elsajátíthatnak a diákok az iskolában.

- Harminchat élelmiszer-ipari és vegyiáru-eladó tanuló kezdte meg a tanévet, ők tanulószerződéssel a sárvári és a város környéki kereskedelmi egységekben lesznek gyakorlaton, szerencsére mindenhol nagy örömmel fogadták őket, ez azt is jelzi, hogy ha végeznek, szükség lesz a munkájukra. Ugyancsak a piaci igényekhez igazodva indítottuk el érettségi utáni szakképzésben a logisztikai ügyintéző képzést, e területen 31 diák kezdte meg tanulmányait - mondta el érdeklődésünkre az igazgatónő.

- A másik újdonság az érettségit adó ügyviteli szakmacsoport, melynek diákjai a tanulmányaikat az elektrotechnika-elektronika szakmacsoportban megkezdő társaikkal együtt már az új típusú érettségire készülnek: ők 2016-ban már csak az ötven óra közösségi munka teljesítését követően kaphatnak érettségi bizonyítványt. Lakatné Mester Éva hozzátette: a terveik szerint a 10. és a 11. évfolyamon kell majd közösségi munkát végezniük a diákoknak.

Az eredményes oktatómunka érdekében az iskola pedagógusai is alkalmazkodtak az új elvárásokhoz: többen kereskedelmi végzettséget, illetve közgazdász diplomát szereztek.

A Barabást a felnőttek is kedvelik: sokan szereznek náluk bolti pénztáros, gépíró vagy éppen targoncavezető végzettséget, a nyelvtanfolyamok közül pedig a kínai a nagy újdonság: a könnyűnek nem nevezhető nyelvet esősorban a vendéglátásban (a helyi szállodákban) dolgozók szeretnék elsajátítani.

A Barabásban a közelmúltban megvalósult 327 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően a tárgyi feltételek is adottak a magas színvonalú szakmai munkához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!