Hírek

2012.09.07. 13:20

Vépen megelőlegezték Hatos Gábornak a bronzot

Vép - Dobogót ácsoltak, s a város himnuszának taktusaira felállították az emelvény harmadik fokára Hatos Gábor olimpiai 5. helyezett (?) birkózót csütörtökön este.

Simon Erzsébet

Vastapssal köszöntötték a kisvároshoz kisgyermekkora óta kötődő Hatos Gábort szeptember hatodikán este hatkor a művelődési házban. Vépiek és környékbeliek gyűltek össze, hogy gratuláljanak a sportembernek. Amikor az eseményt megszervezték, még az állt a fiatalember neve mellett, hogy olimpiai ötödik helyezett, ám ez a fogadás napjára megváltozott. A hírek szerint dobogós olimpikon lesz Hatos Gábor: övé lehet a bronzérem, amit üzbég legyőzője doppingvétség miatt elveszíthet.

Vépen megelőlegezték ezt neki a vendéglátók: olimpiai dobogót ácsoltak és a város himnuszának hangjaira felállították őt az emelvény harmadik fokára. Kovács Péter polgármester meleg szavakkal gratulált, s a Veres Gábor szobrászművész által készített a település legmagasabb szintű kitüntetésével Vép Városáért éremmel és a vele járó díszoklevéllel ismerte el a sportoló olimpiai eredményét.

A meglepett Hatos Gábor érdeklődési köréhez passzoló albumokat és ajándékokat is kapott. Jutott az elismerésből az eseményen jelenlévő szülőknek és menyasszonyának is. A rendkívül szerény és kötelességtudó fiatalembert sokan szeretik: ezt jelezte az is, hogy a város háziasszonyai a kedvenc süteményeivel, hatlapossal és zserbóval halmozták el őt és a közönséget is.

Az esten Hatos Gábor kommentálásával levetítették a sportoló londoni mérkőzéseit. Az érdeklődők kötetlen beszélgetés során megismerhették a küzdősport szabályait, a felkészülés nehézségeit, a versenysúly elérésének gyötrelmeit.

Az olimpikon néha a könnyeivel küzdve kitárulkozott. Meghatottan emlékezett vépi gyermek- és ifjúkori időszakára, beszélt barátairól, az általános és középiskolai évekről, osztálytársakról, tanárokról. Az ő szemüvegén át nyerhetett bepillantást a hallgatóság az élsport embert próbáló világába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!