Hírek

2012.10.10. 19:27

A babahordozás evolúciós eredetű

Szombathely - A Nemzetközi Babahordozó Hét rendezvénysorozatához a szombathelyi Felveszlek Babahordozó Klub is csatlakozik október 12-diki, pénteki programjával az Agora Gyermekek Házában.

Merklin Tímea

A babahordozáshoz kapcsolódóan téma a válaszkész szülői gondoskodás, a természetes babagondozás. A magyarországi programok fővédnöke prof. Dr. Bagdy Emőke. A szombathelyi klubot négy lelkes, babáját születésétől kezdve hordozó édesanyahívta életre másfél évvel ezelőtt. Azóta is havi rendszerességgel találkoznak, előadásokat tartanak és hallgatnak, hordozási tanácsokat adnak sok-sok szülőnek. A város több babás rendezvényén találkozhattunk már velük.

A klub ezúttal saját programmal áll elő pénteken. 9 órától hordozós sétára invitálnak a Gyermekek Házától indulva át a Fő téren. Majd visszaérkezve 10 órától előadást tart Auxner Beatrix győri bába Kendőzetlenül a császármetszésről címmel. Ezután hordozási tanácsadás, különböző hordozóeszközök kipróbálása következik akár hosszabb sétára is lehet menni. A program 15 órától folytatódik szintén a különböző hordozási témák megbeszélésével, tanácsadással. Mindenkit szívesen látnak, akinek kérdése van a babahordozásról. 16 órakor Kóta-Tóth Tímea, a klub egyik szervezője, hordozási tanácsadó, gyógypedagógus kezdeményez beszélgetést Hordozásra születik címmel, a hordozás evolúciós eredetéről, biológiájáról. A programnak 18 óráig tart.

Természetesen baba -és gyermekbarát rendezvény lesz, játszószőnyeggel, egészséges étkekkel megpakolt büféasztallal, olvasó sarokkal, fotókiállítással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!