Hírek

2012.10.08. 18:32

A frakcióülés után városi fórum Celldömölkön

Celldömölk - Az MSZP parlamenti frakciójának szombathelyi ülése után Kiss Péter és Kunhalmi Ágnes eleget tett Fehér László polgármester meghívásának, és ellátogatott Celldömölkre is.

Ölbei Lívia

Az MSZP parlamenti frakciója a párt Nyugat-Magyarország Programjának megvitatására érkezett Szombathelyre. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke kiemelte: minden régióban számítanak a helyi aktivisták és szimpatizánsok részvételére. Fehér László, Celldömölk polgármestere nemcsak a szombathelyi előadásokon, megbeszéléseken vett részt, hanem Celldömölkre is hívott vendégeket. Kiss Péter gyakran megfordul a városban – innen származik –, hozzá csatlakozott ezúttal Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikai szakértője: ezért szerepelt a programban a belvárosi séta mellett a városi egyesített általános iskola meglátogatása is.

A celli önkormányzat egyébként szándékai szerint továbbra is részt vállalna az oktatási intézmények fenntartásában; hogy miképpen, még kérdéses. Amint az közismert: az általános iskolák és középfokú oktatási intézmények államosítása jövő év január elsejével bekövetkezik, de az állam a dolgok jelen állása szerint mégis számít az önkormányzatok közreműködésébe az épületfenntartás költségeit illetően. Kunhalmi Ágnes hónapok óta hangoztatott álláspontja szerint a kormány oktatásügyben tett ígéretei hamisak, a pedagógus-életpályamodell nem működik. Az elmúlt napok híre, hogy az ígért béremelés elmaradása miatt egyre erősebben adnak hangot elégedetlenségüknek a pedagógusok.

Kunhalmi Ágnes, Kiss Péter és Fehér László lakossági fórumon is részt vett a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban: az esemény alkalmával megtelt a mozi nézőtere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!