Hírek

2012.10.26. 07:54

Az őriszentpéteri általános iskola referenciaintézményi szerepre készül

Az őriszentpéteri Általános Iskola pályázat elnyerésével referencia intézményi szerepre készül.

Fekete Lászlóné

Már 2010 áprilisában Együttműködési megállapodás született a Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutatóközpont, valamint az őriszentpéteri Általános Iskola, mint partnerintézmény között a tanárképzéshez kapcsolódó féléves összefüggő egyéni szakmai gyakorlat lebonyolítására. Azóta két pedagógus szerezte meg a mentor-tanár végzettséget. A pályázatnak köszönhetően 8 pedagógus augusztustól 384 óra továbbképzésen szélesítette tudását. A felkészítésen a referenciaintézményi szolgáltatás szervezeti feltételrendszerének kialakítása, mentor-pedagógusok felkészítése, hálózati együttműködések megszervezése, PR-tevékenységek megvalósítása szerepelt. A gyakorlatvezető mentor-pedagógusok felkészítése mellett legfontosabb, hogy az intézmény felkészült legyen felsőoktatási gyakorlóhely vállalására. Az őriszentpéteri Általános Iskola mintaadó a kompetencia alapú nevelési, oktatási, program alkalmazásában, és a befogadó pedagógiai gyakorlat, integrációs pedagógiai program megvalósításában. Szervezeti kultúrája és módszertana szempontjából mintaközvetítő az új típusú felsőoktatási gyakorlóhely, partnerintézmény területein. A kollégák megfelelő végzettséggel, tanártovábbképzésekkel rendelkeznek a referenciaintézményi feladat ellátásához.

Az iskola kiemelkedő teljesítményt mutat a „Jó gyakorlatok” terén.

Iskolánkban a következő „Jó gyakorlatok” működnek:

1. Intézményi belső diagnosztizálás a tanulási zavarok szűrésére
2. „ Te is nyerhetsz!”- Őrségi Kistérségi Tanulmányi Verseny 3. és 4. osztályosok részére magyar nyelv és matematika tantárgyból.
3. Művészeti tárgyú matematikai feladatok és mozgóképkultúra matematika szakkörön Az október végén befejeződő pályázat után külön minősítő bizottság vizsgálja az iskola alkalmasságát a referencia szerepre, és dönt a referenciaintézmény cím használatáról. A pályázat, a továbbképzések, a pedagógusok munkája lehetőséget ad a még eredményesebb iskolai munka ellátására, és a leendő pedagógusok színvonalas szakmai és gyakorlati felkészítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!