Hírek

2012.10.09. 20:09

Dr. Veres András nyitotta meg a katolikus kultúra napjait

Szombathely - Kedden kezdődtek a Magyar Katolikus Kultúra Napjai. A nyitány Szombathelyen A Jó Pásztor nyomában című kötetet bemutatója volt.

Némethy Mária

A püspöki palota Sala Terrena termében kedden délután sokan gyűltek össze a Magyar Katolikus Kultúra Napja megnyitójára. Többek között eljött dr. Konkoly István nyugalmazott püspök, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Kovács Ferenc, a megyei önkormányzat elnöke, valamint dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is.

Egyházmegyénkben a katolikus kulturális programsorozatot dr. Veres András megyés püspök nyitotta meg. Elmondta, hogy a Magyarok Nagyaszszonya ünnephez kapcsolódva immár negyedik alkalommal rendezi ezt meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

– A hit, amelyik nem válik kultúrává, rosszul megélt hit – hallottuk a megyés püspöktôl, aki Goethe-től idézve emelte ki: a kultúra minden ága emeli a lelkeket.

Diákok rövid műsora után „A Jó Pásztor nyomában” című interjúkötetet bemutatója következett. Ebben Szerdahelyi Csongor, a Ferences Sajtóközpont vezetője kérdezi több évtized történelméről, életről, papi hivatásról a Szombathelyen jól ismert Sill Aba ferences szerzetest, akivel kedden beszélgetett is rendkívül tevékeny, mozgalmas életútjáról.

Szerdán Róma alapítása: Aeneis mondakör címmel különleges rajzórát tartanak a Sala Terrenában a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákjainak részvételével, csütörtökön Szent László szentté avatásának 820. évfordulója kapcsán Szent László élete címmel lesz rendhagyó történelemóra a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban a táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola diákjaival. Mindkét rendezvény zártkörű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!