Hírek

2012.10.01. 07:52

Fejlesztések Dozmaton: szabadidőparkjuk is lesz

Dozmat - Két új önkormányzati beruházás is elkezdődött Dozmaton, hamarosan belevágnak egy harmadikba is.

Némethy Mária

Élhetőbbé, komfortosabbá  válik a Szombathely közelében lévő kicsi falu. Javában zajlanak a község elején a megálmodott szabadidőpark munkálatai. Készül egy aszfaltos kosárlabdapálya, ahol - gondolva a kisebbekre -, minipalánkot is elhelyeznek.  Épül egy kispályás füves labdarúgópálya is, ahol vakondháló és automata öntözőrendszer adja a 21. századi körülményeket. A projekt zárásaként jövő tavasszal elkészül a pályákhoz tartozó öltöző WC-vel, mosdóval, zuhanyzóval és pelenkázóval. A falu feletti csodálatos erdei környezetben épül egy körülbelül másfél kilométer  hosszú erdei gyalogos túraút, bemutatva az érintetlen erdős területet. Ezen el lehet jutni a falu feletti domb tetejére, ahol az önkormányzat  később egy kilátóra is szeretne pályázni. Jelenleg az út megtisztítása, bozótirtás zajlik, tavasszal készül el  a falu közepétől induló szakaszon a domb tetejéig  kiépített kavicsos gyalogút.

- Mindkét beruházás Leader pályázaton elnyert összegek segítségével valósul meg. A turistaútra 4 millió, a szabadidőparkra pedig 10 millió forint támogatást nyert az önkormányzat. Szeretnénk még vonzóbbá tenni a települést az itt lakók és az ide látogatók számára is,  példát mutatni faluépítészetben, faluszépítészetben - mondta el Horváth Ádám,  Dozmat polgármestere, aki hangsúlyozta: mindkét beruházást zömében helyi vállalkozók végzik, másokhoz képest olcsóbban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!