Hírek

2012.10.15. 17:35

Isis Dance - Társastánc délelőtt tíztől este tízig

Szombathely - Ranglistaversenyek, gyerek országos bajnokság, valamint klubközi pontszerző versenyek szerepeltek a másfél évtizedes múltra visszatekintő Isis Dance Open rendezvényén.

Simon Erzsébet

Az idén már tizenötödik alkalommal rendezte meg a Lorigo TSE az Isis Dance Open társastánc versenyt, amely ezúttal nélkülözte a nemzetközi szereplőket. Az elmúlt szombati egész napos eseményen magyar táncegyesületek párosait láthatta az Agora-Művelődési és Sportház közönsége. Délelőtt tánciskolások mérték össze tudásukat és ügyességüket, délután tucatnyi  kategória standard és latin versenye zajlott. A gyerek korosztály mezőnye a standard és a latin táncok  országos bajnoki címéért lépett parkettre, a nap fénypontja pedig a felnőtt-ifjúsági tíztánc ranglistaverseny volt. 

A gyönyörűen feldíszített, s estére csaknem megtelt  sportház ezúttal is kitűnő helyszínül szolgált. Lazáry Viktor, a megyeszékhely alpolgármestere köszöntőjében azt emelte ki, hogy fontosak  a városnak az ilyen színvonalas táncversenyek, amelyek öregbítik Szombathely hírnevét. A viadalon a vasi táncosok: a házigazdák, a Savaria TSE és a Rimányi Táncstúdió tagjai is nagy számban szerepeltek.

A kiemelt versenyen, a felnőtt-ifjúsági tíztánc ranglistán döntőbe jutott és ötödik helyezést szerzett a lorigós Gombkötő Balázs és Polgár Dalma.

A gyerek korosztály országos bajnokságán standard és latin kategóriában is a dobogó harmadik fokára állhatott Krizsán Dominik és Prohászka Fruzsina (Lorigo). A klubközi verseny ifjúsági C osztályában a latin táncok győztese Németh Endre-Elekes Helga (Príma Dance-Lorigo), ezüstérmese Homor Gergő-Forrás Fernanda (Lorigo) lett. A junior II C osztály standard versenyét bronzzal, latin versenyét ezüstéremmel zárta a lorigós Molnár Tibor és Rácz Dorina,  Letenyei Levente és Artner Petra latinban harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!