Hírek

2012.10.04. 16:32

Iskola, iroda, szállás

Csákánydoroszló - Az épület majdnem 100 éve iskolának épült, aztán téesz iroda volt. Új tulajdonosai megmentik, ifjúsági szálláshely lesz.

Némethy Mária

Az épület az 1920-as években épült, az akkori építészeti stílusnak megfelelően. Csákánydoroszló központjában fekszik, az Őriszentpéterre vezető út mellett. Hosszú ideig iskola volt, majd  a helyi téesz irodája. Annak  csődje után elhagyatottá vált, állaga egyre romlott. A felszámolási eljárás során  került a jelenlegi tulajdonosokhoz,  akik elhatározták:  megmentik az épületet. A tervek megvalósításához céget alapított  Horváth Zoltán, Sipos László és  dr. Sütő Zoltán.


 
Sikeresen pályáztak a Vidékfejlesztési Minisztérium  turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez kiírt pályázatán ifjúsági szálláshely kialakítására.  Az épület alapterülete nagyobb lesz,  kívül-belül teljesen megújul,  40 fő elhelyezésére válik alkalmassá. Az ide látogatóknak számos programot kínálnak majd.  A  fejlesztés új munkahelyeket is teremt, várhatóan a falu kereskedelmi,  vendéglátó egységeinek is hasznot hoz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!