Hírek

2012.10.10. 19:06

Két helyen is bemutatkozott a Futura élményt okozva kicsiknek és nagyoknak

Szombathely - A mosonmagyaróvári Futura Interaktív Természettudományi Központ hozta el mobil planetáriumát a városba, s mutatta be szerdán két helyszínen is kicsiknek és nagyoknak.

Munkatársainktól

Délelőtt az Oladi ÁMKban, míg délután a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központban mutatták be nagy sikerrel a mobil planetáriumot. Több mint 420 általános iskolás kis- és nagy diák mászhatott be a felfújható planetárium belsejébe, s csodálhatta meg az előtte megelevenedő égboltot, csillagokat, bolygókat. Az egyetemisták sem maradtak ki a jóból, délután ők vették birtokba a planetáriumot.

Vizsy-Gombosi Lilla, a Futura marketing- és értékesítési vezetője azt mondja: az alapkoncepciója hasonló a Csodák Palotájáéhoz, eltér azonban abban, hogy a Futura a négy őselemre építette a tematikáját – a föld, a víz, a levegő és a tűz köré. Négy szint van az épületben, s ennek megfelelően helyezkednek el az elemekkel kapcsolatos interaktív kiállítások is a házban.

Szombathelyre egyedül a planetáriumot hozták el. A cél, hogy minél szélesebb körben ismertessék meg diákokkal és tanárokkal – felnőttekkel – az élményszerű tanulás lehetőségét. Ebben erősít meg Németh Sándorné, a vasi általános iskolai fizika szaktanácsadó, aki elmondja, a természettudományi tantárgyakat közelebb kellene hozni a fiatalokhoz. Az általános és középiskolai tanárok tanévelőkészítő értekezletének kapcsán éppen ezért a Futura is bemutatkozott, mint egy lehetséges hely a tanórán kívüli tematikus oktatás számára. Erika azt is hangsúlyozta, manapság ez azért kiemelkedően fontos, mert a mai gyerekek életéből hiányzik a hétköznapi tapasztalatszerzés: úgy nem lehet élményeket szerezni, gazdagodni, ha naphosszat csak a számítógép előtt ülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!