Hírek

2012.10.16. 11:35

Ötvenöt évesek - A Nyitra utcai iskola kultúrával ünnepel

Szombathely - Kulturális programok állnak a a Nyitra Utcai Általános Iskola jubileumi ünnepség-sorozatának középpontjában. A mottó: múlt-jelen-jövő.

Peltzer Géza

Ugyan nem teljesen kerek az évforduló (ötvenöt), ez azonban nem zavarja a Nyitra Utcai Általános Iskolát abban, hogy kéthetes ünnepség-sorozattal ünnepelje meg alapítását - ahogy az sem zavarta kedden a gyerekeket, hogy a zuhogó eső és a tomboló szél miatt a zsibongóban kellett "felavatni" az udvaron lévő életfát és játszóteret.


Pintérné Bujtás Tímea tagozatvezető (az intézmény nemrég az Oladi Általános Művelődési Központba tagozódott be) elmondta:
-  Sok minden történt ötvenöt év alatt az iskolában, de szerintem a legfontosabb minőségi változás nyolc évvel ezelőtt következett be: ekkor indult el a két tannyelvű képzés. Vas megyében akkor angol nyelven tudományos és készségtárgyakat még csak itt oktattak. Az első évfolyam most végez, az eltelt idő alatt nyilvánvalóvá vált, hogy ez a képzés komoly vonzerőt jelent iskolánk számára.    Kéthetes programot állítottunk össze a múlt-jelen-jövő vezérgondolatra. A múltat képviseli a programok sorában például a retro akadályverseny, az iskolatörténeti kiállítás az előtérben. A jelent az új játszótér, a rajzverseny képviseli, de ott leszünk a Weöres Sándor Színházban is egy interaktív gyerekelőadáson, és 3D-filmet nézünk meg a moziban. A jövőt jelenti az életfa, amelyet most avatunk. Ez valójában szimbólum, amelyet az udvari közösségi téren helyeztük el. Ide minden gyerek egy színes szalagot köthet fel, a szalagra vágyait, a jövőre vonatkozó elképzeléseit írják fel a tanulók - de a közösség összetartó erejét is jelképezi.
Az ünnepség  kedden A jövő iskolája elnevezésű házi rajzversennyel folytatódik, holnap kézműves programok lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!