Hírek

2012.10.05. 12:54

Vas megye, újratöltve: készül az MSZP Nyugat-Magyarország Programja

Szombathely - Az MSZP parlamenti frakciója pénteken a vasi megyeszékelyen vitatta meg a párt Nyugat-Magyarország Programját: a vonzó és reális jövőkép a tét.

Ölbei Lívia

Az MSZP nem száll be az ígéret-licitbe, helyette mielőbb reális és vonzó, számonkérhető kormányváltó programot kíván letenni a választók elé, mondta Mesterházy Attila pártelnök pénteki szombathelyi sajtótájékoztatóján.

Az MSZP parlamenti frakciója kihelyezett ülésen vitatta meg a párt Nyugat-Magyarország Programját, amely harmadikként (a Kelet-Magyarország és Budapest Program után) körvonalazódik a párt  regionális programjainak sorában. A remények szerint a   regionális programokból   jövő tavaszra születik meg az a  gazdaság- és társadalompolitikai feladatokat összehangoló, koherens  országos kormányváltó program, amely a választások után mellőzhetővé teszi a 100 napos türelmi időt is, amelyre pedig az új kormányok rendszerint igényt tartanak. Az országos program alapjául szolgáló  regionális programok kidolgozásának igénye mindenekelőtt    abból a fölismerésből fakad,  hogy a problémák nem egyformák az ország különböző térségeiben, mondta Mesterházy Attila, hangsúlyozva, hogy mindenütt számítanak a helyi szakértőkre.



A tét a  biztonságos, kiszámítható, európai  Magyarország. Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke ugyancsak a hiteles és vonzó, önmagunkat az orbáni szemlélettől eltérően nem valakivel szemben meghatározó   jövőkép megteremtésének lehetőségét látja a programok, köztük a Nyugat-Magyarország Program kidolgozásában, amelynek kiindulópontja a szerkezetváltással összefüggő  gazdaságfejlesztés, különös tekintettel természetes adottságainkra (pl. erdőgazdálkodás, megújuló energiák, egészségipar): "Vas megyének újra kell definiálnia önmagát". 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!